Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SecuLauncher: failed to start application [2000]

saletra23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest już bodajże trzeci temat związany z GTA IV. Zawsze muszę mieć z tym problemy, ale do rzeczy.

Dnia pewnego upodobało mi się zaktualizować system z Windows 8 na Windows 8.1. Gdy to zrobiłem okazało się że sterowniki karty graficznej, które chciałem zainstalować nie były kompatybilne z Windows 8.1. Dowidziałem się o tym po wywaleniu blackscreena i braku możliwości uruchomienia systemu. Gdy już się z tym uporałem odświeżając system do początkowego stanu jeszcze raz zaktualizowałem Windowsa, ale ubezpieczyłem się kopią przywracania systemu. Po tych przygodach chciałem sobie odpalić GTA IV, dla rozluźnienia, ale nie mogę tego zrobić. Uruchamiając gre wyskakuje mie błąd:

"SecuLauncher: failed to start application [2000]".

Oglądałem setki poradników, z tym że trzeba zainstalować Redistributable 2005 x86, ale to nie działa.

Gra jest oryginalna, wersja pudełkowa.

System: Windows 8.1 x64

Gra jest "czysta" bez żadnych modów, spolszczeń itp.

PS. Dlaczego nie moge pisać postu wizualnie (tzn. pogrubienia i te sprawy)

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Opublikowano

Windows 8.1, jest zły do gier, radzę Ci zainstalować 8.0 lub 7. Ciężko mi tu coś poradzić, bo owej wersji systemu nie mam.... spróbuj uruchomić ze zgodnością. ;)

Opublikowano

ostatnio też miałem ten problem, musisz odinstalować Microsoft Visual C++ Redistudable 2005/ 2008 (zależy jaki masz) x64 i zainstalować wersję 32 bitową.
Po zainstalowaniu VCredist_x86 (to o czym piszę wcześniej) musisz zrobić upgrade albo downgrade sterowników grafy,
restart i gra powinna śmigać.

sam robiłem to kilka razy, pobierając vcredist_x86 z różnych źródeł...

GTA IV nie było robione z myślą o architekturze 64 bitowej...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

mam, znalazłem. Odpowiedź jest po części w tym co pisał @TheQuarK.

Po zainstalowaniu tego VCredist_x86 musiałem następnie uruchomić GTA ze zgodnością. Wziąłem bodajże z Windows 7, wiec ludzie będą wiedzieli na przyszłość :)

można zamknąć.

3709.jpg

IP: simple16.cubehost.pl
IP awaryjne: 185.38.249.9:5111

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...