Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mam problem z stroną i CSS....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zawsze jak robię stronę, to jest coś z nią nie tak, na moim lapku wszystko jest okk, ale jak już wejdę na komputerze w szkole lub na specjalnej stronie gdzie mogę zobaczyć inną rozdzielczość jak wygląda strona, to zawsze jest coś nie tak, NP - nawigacja się psuję, coś najeżdża się na siebie, jest bardziej np, na lewo. Mimo że robię margin i padding na 0, to i tak są te błędy, może mi ktoś podpowiedzieć jak unikać takiego błędu? najlepiej jakby to był jakiś tutorial ;) z góry dzięki :).

Opublikowano

Napisałem że wszystko ładnie na mojej rozdzielczości (ekren mam 15,6) ale już na mniejszych i czasami na większych są różne problemy, a wiem to gdy sprawdzam na specjalnej stronie oraz na komputerach w szkole. Więc nie wydaje mi się że POST wyżej miał mi w czymś pomóc :/

Opublikowano

Podaj link do strony, ewentualnie kod z CSS.

I tak jak kolega wyżej napisał lepiej w % robić niż w pikselach, ponieważ gdy zrobisz w % to dopasuje się do każdej rozdzielczości.

Piszę strony HTML, uczę się PHP i pisania pluginów do bukkita.

Opublikowano

Jeśli chcesz pisac to w PX (pikselach) to musisz mieć jakiś wrapper/contener który będzie miał stałą szerokość dla każdej rozdzielczości, przyjeło się że 960 px ale dla aktualnych rozdzielczości można chyba nawet większe przyjąć ;) (chociaż 960px najłatwiej się dzieli)

hcq0.png

Opublikowano

Okkk, już mniejsza o to, raczej nie podam bo to jest jakby bez sensu, ponieważ niej więcej wiem w czym problem i wiem jak go w połowie rozwiązać, teraz robiłem jedną stronę i jakoś w samym pixelach oraz text-algin center udało mi się zrobić to co chciałem i przy mniejszych rozdzielczościach po prostu się pokazuje taki suwak którym mogę na boki scrollować, mam nadzieje że na przyszłość mi się już się nie będzie myliło oraz będę sprawdzać w % ;).

Jeśli chcesz pisac to w PX (pikselach) to musisz mieć jakiś wrapper/contener który będzie miał stałą szerokość dla każdej rozdzielczości, przyjeło się że 960 px ale dla aktualnych rozdzielczości można chyba nawet większe przyjąć ;) (chociaż 960px najłatwiej się dzieli)

Można zrobić w body margin i padding na 0. (chyba może i w html ale nie jestem pewien), i dzięki bo wiem o co ci chodzi ale w wersji HTML5 są nowe znaczniki i zamiast robić diva (wrapper) to zastępuje się je znacznikami takimi jak : <header>, <section>, <footer> i są jeszcze jakieś tam :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...