Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aline2 quest startowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam otoz moje pytanie jak zmienic ze na ogolnym czacie pisze gracz nick dolaczydl do gry witamy w swiecie aline czy jakos tak

witam pojawil sie problem ! poniewaz nie moznapisac na wolaczu bo pisze ze szklo intuicji jest potrzebne a jak mam szklo mimo to tez tak pisze ;o

Opublikowano

quest gracz_login begin

state start begin

when login begin

if pc.getqf("gracz") == 0 then

pc.setqf("gracz", 1)

notice_all("Gracz "..pc.get_name().." rozpoczął przygodę w świecie Aline2!")

end

end

end

end

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

mu chodzilo jak zmienic a nie o quest startowy, napis zmieniasz w give_basic_weapon.quest

Fakt ;x Sorry za błąd, ale może i on przyda Ci się ;)

Co do pytania.. Nie wiem jakie są questy na plikach aline, spróbuj jak kolega wyżej pisze 'give_basic_weapon.quest' lub coś typu 'login.quest' bądź 'first_login.quest' (może być zapisany nawet 'dasdsadsad.quest', ciężko więc ocenić).

727881401622271220780.jpeg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W notarget masz wszystkie questy tzw. "notarget" właśnie, w nich są podfoldery, poszczególnych możliwości. Jeden z tych podfolderów nazywa się "login" i w nim znajdują się wszystkie questy z uruchamianiem jakiejś możliwości po zalogowaniu, check it.

50596142255057180250.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...