Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor AMD do płyty głównej

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zbliża się gwiazdka i jest okazja wymienić swój stary poczciwy Athlon 64 x2 5000+ na coś lepszego, ale bez zmiany płyty głównej ( Gigabyte m57sli-s4 ).

Jaki procesor proponujecie aby na 100% pasował do mojej płyty głównej ?

Budżet to ~300zł

Zasilacz : SilentiumPC Deus 500W

Szukałem czegoś takiego :

http://tablica.pl/oferta/procesor-amd-phenom-ii-x4-955-be-tanio-ID4gym3.html#d73db9509b

ale nie wiem czy będzie on dobry.

Zdaję się na waszą pomoc, a czas mnie goni.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

350zł za taki szajs ?

Płyta główna do niczego się nie nadaje, proponuję zbierać na coś nowego.

Ew. Phenom 945 za 200zł, za 250zł nawet nie patrz, bo to ździerstwo pieniędzy, potem zbierasz na chłodzenie, a za jakiś czas lepsza płyta główna i podkręcasz.

Opublikowano

Jak nie przekroczy 270zł to bierz, ale wątpię w to. Ludzie się rzucili na te procesory jak by nie wiadomo co to było : P

Prędzej znajdziesz na tablicy. Wg. strony producenta

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2287

Chociaż coś mi tu nie gra...

Działa nawet na rev. 1 ? Nie rozumiem tych oznaczeń Gigabyte'a.

Opublikowano

Będę licytował ten procesor gdzies tak do 320zł, bo niestety jest cholernie mało ich, a potrzebuje bo mój sypie się porządnie. Na nowe MOBO niestety mnie nie stać więc na razie sam procesor, może w wakacje pomyślę o rozbudowie płyty. Ten 945 powinien spokojnie wejść z tego co czytałem, bo 955 też chyba daje rade ale tylko jeden z chyba trzech modeli. A jak uważasz ze wzrostem wydajności ? Bo chyba między moim jest kilkukilometrowa przepaść według mnie, więc chyba warto szarpnąć się na te 300zł.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Będę licytował ten procesor gdzies tak do 320zł, bo niestety jest cholernie mało ich, a potrzebuje bo mój sypie się porządnie. Na nowe MOBO niestety mnie nie stać więc na razie sam procesor, może w wakacje pomyślę o rozbudowie płyty. Ten 945 powinien spokojnie wejść z tego co czytałem, bo 955 też chyba daje rade ale tylko jeden z chyba trzech modeli. A jak uważasz ze wzrostem wydajności ? Bo chyba między moim jest kilkukilometrowa przepaść według mnie, więc chyba warto szarpnąć się na te 300zł.

Za 320 to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Za 250zł bez problemu można wyrwać używane i3 sandy z for, zresztą tak samo jak tego Phenoma, wystarczy tylko poczekać i poszukać.

Ten Athlon co masz aktualnie to nawet nie ma porównania, dzieli je dobrych kilka lat.

Parę miesięcy temu nowy 945 kosztował 280-300zł, więc chyba wiesz, dlaczego uważam, że to wywalanie bez sensu kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...