Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odchudzanie. ^^

AntyWarn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanku! Trochę się przybyło kg odkąd pozamykali boiska :x

Prosiłbym o jakiś sposób aby zrzucić ten balast. ;/ Np. pompki, brzuszki... I po ile :D

Mierzę: 165 cm

ważę : 56 kg

mam 14 lat >.< (bez krytyki proszę. ;/)

Opublikowano

Masz chyba dobrą wagę, ja mam 170 i waże 58kg, ale jestem wychudzony. Ale jak chcesz zrzucić kilogramy to polecam bieganie.

Opublikowano

Jak masz bojler to po prostu zacznij ćwiczyć, jakieś pompki, abs, przysiady z siostrą o ile lekka i o ile masz, wzmocnisz ciało a do tego spadnie bf%

Opublikowano

Rzeźba może być rozwiązaniem. Dokładnie mierzę 162. Niby waga nie jest zbyt duża, ale masę po mnie widać dosyć bardzo. Nie wiem co jest powodem, może rzeczywiście czas zacząć robić pompki, brzuchy codziennie. Ile polecacie w przeciągu całego dnia? Może z 250-300? Myślicie, że będzie widać efekty po 2/3 tygodniach takich ćwiczeń?

Pozdrawiam

Opublikowano

Wpisz kfd w google tam znajdziesz treningi które możesz wykonywać w domu bez sprzętu, ale i tak najlepiej jakbyś miał odpowiednią dietę wtedy przy intensywnym treningu kilogramy będą spadać :)

Opublikowano

Wpisz kfd w google tam znajdziesz treningi które możesz wykonywać w domu bez sprzętu, ale i tak najlepiej jakbyś miał odpowiednią dietę wtedy przy intensywnym treningu kilogramy będą spadać :)

No tak, ale ja bym prosił właśnie o taki spis dzienny diety + najlepiej jakie ćwiczenia, co ile i w jakich ilościach. Pozdrawiam.

Opublikowano

Najważniejsze jest abyś sprawdził sobie zapotrzebowanie dzienne kcal, i jadł mniej niż potrzebujesz, tak najszybciej spalisz tłuszcz, dobrze by było również pić 2l wody dziennie, bo to przyśpieszy metabolizm + ćwiczenia - najlepsze będzie bieganie lub basen, w domu też można, ale zależy jakie masz przyrządy. Oczywiście dla chcącego nic trudnego, możesz i bez przyrządów no ale wtedy musisz to bieganie dorzucić. Omijać z daleka tłuste i słodkie pokarmy. A diety raczej nikt Ci tutaj nie ułoży, musisz poszukać w necie, bo to jest na prawdę dużo roboty z dietą, każdy co innego potrzebuje, ale tak jak mówiłem najwazniejsze to unikać "śmieci" typu jedzenie z maca, kfc, chipsy, napoje wysoko słodzone, słodycze itp. Ale jeśli chodzi co w jakich ilościach, no to największe powinno być sniadanie, które da Ci sporo energii, obiad średni a kolacja najmniejsza najlepiej 3-4 godziny przed snem tak jak pisałem już wcześniej.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

No tak, ale ja bym prosił właśnie o taki spis dzienny diety + najlepiej jakie ćwiczenia, co ile i w jakich ilościach. Pozdrawiam.

Nie znamy cię tak dobrze, aby ustalić ci codzienną dietę. Jeżeli chcesz sprawdzoną radę, idź do dietetyka lub jakiegoś trenera, on po wywiadzie środowiskowym powinien ułożyć ci takową dietę. Z ćwiczeń na polepszenie figury, bo na pewno nie odchudzenie - masz bardzo dobre BMI, mogę polecić ci codzienny trucht ok. 30min, przy okazji ćwiczenia rozciągające (po około 5min truchtu), brzuszki oraz ćwiczenia np z piłką lekarską.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...