Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Warto kupić ten telefon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, po świętach chce kupić smartfona od Overmax , dokładniej Overmax vertis 2

Link do aukcji :

http://allegro.pl/telefon-smartfon-overmax-vertis-2-dual-gps-ips-4-i3727572856.html

512 ram, 4gb pamięci, 5 mpix, ips, 4 cale, 2 rdzenie.. Itp itp.. Za 330 zł, wiec chyba nawet tanio. Ale sam nie wiem czy go kupić, czytałem trochę i ludzie którzy go mają mówili że obudowa śmierdzi jak nowe trampki : tani plastik. Aplikacje na telefonie zajmują dużo miejsca ( podobno ) i zostaje jakieś 200 mb, więc karte pamięci też będzie trzeba dokupić. Telefon wydaję mi się dobry i jestem chętny go kupić. Ale może jest coś lepszego ? Mój budżet to 400 zł. Telefonu potrzebuje do gier, ogladania filmow, sluchania muzyki, przegladania internetu. Jeżeli ktoś miał już tego smartfona to proszę napisać jak ten telefon się sprawował .

nrhr.png
Opublikowano

Do 400zł o wiele lepszy Samsung Galaxy Advance.

Advance na allegro po 600-800 zł.... A używany mi nie odpowiada.

nrhr.png
Opublikowano

Tak ale tutaj masz do wyboru, Samsung Galaxy Advance i tego Overmaxa który przy pierwszej propozycji jest gównem.

Opublikowano

Tak ale tutaj masz do wyboru, Samsung Galaxy Advance i tego Overmaxa który przy pierwszej propozycji jest gównem.

Advance 600-800 zł ... Mój budżet to 400 zł -.-

Dobra, idźcie w kij z propozycjami , teraz chce się tylko dowiedzieć jednej rzeczy. Kupić tego overmaxa czy nie?

nrhr.png
Opublikowano

A brałeś pod uwagę Huawei Ascend G510 ? Jest dobry i nieco droższy :) a o wiele wiele lepszy według mnie ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

A brałeś pod uwagę Huawei Ascend G510 ? Jest dobry i nieco droższy :) a o wiele wiele lepszy według mnie ;)

Trochę droższy? 200-300 zł więcej. Ja aktualnie nie zarabiam, gdyż się uczę i jestem na utrzymaniu rodziców, a moje kieszonkowe nie wynosi 1000 zł miesięcznie. Więc dla mnie 200-300 zł więcej to nie jest trochę drożej... A poza tym. Wyraźnie napisane: Budżet 400 zł.

http://allegro.pl/samsung-i9070-galaxy-s-advance-bez-simloca-okazja-i3782951181.html
http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-advance-gti-9070-p-i3797534320.html

Chcesz to bierz, najgorszy ten overmax nie jest ale nie licz na jakies bardziej zaawansowane gry 3D.

Nie lubię gier 3D na telefonach i tabletach.

Używanego sprzętu nie chce.

To chyba wezmę tego overmaxa. Ale może jeszcze coś zaproponujecie ?

nrhr.png
Opublikowano

GoClever Quantum 4

Cena 299zł bez przesyłki ;p nie używany.

Możesz powiedzieć czemu GoClever? W czym jest lepszy od overmaxa?

GoClever ma słabszą baterie 1500 mAh. Overmax ma 1700 mAh ( Overmax Vertis 2 plus )

GoClever ma słabszy aparat - 2mpix . Overmax Vertis 2 Plus ma aparat 5 mpix.

Pewnie i tak zbyt często nie będę robił zdjęć, ale vertis ma lepszy aparat

Reszta bodajże to to samo. Różnica cenowa między nimi to tylko 30 zł ( na allegro )

Więc prosiłbym Cię żebyś powiedział dlaczego mam kupić GoClevera a nie Overmaxa.

nrhr.png
Opublikowano

wgl jakieś oversraxy vertisy srertisy, nigdy o tym nie slyszałem, serio lepiej odpuść sobie te gówna, kup sobie używanego w stanie idealnym tego galaxy s advance czy jakiego tam smartfona JAKIEJŚ porządnej firmy a nie chińskiej firmy robiącej tanie gówno którym się pobawisz tydzień tak jak moja kolezanka tabletem z reala i wymieniają jej na gwarancji co chwile, heh.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

wgl jakieś oversraxy vertisy srertisy, nigdy o tym nie slyszałem, serio lepiej odpuść sobie te gówna, kup sobie używanego w stanie idealnym tego galaxy s advance czy jakiego tam smartfona JAKIEJŚ porządnej firmy a nie chińskiej firmy robiącej tanie gówno którym się pobawisz tydzień tak jak moja kolezanka tabletem z reala i wymieniają jej na gwarancji co chwile, heh.

Znane nie zawsze znaczy lepsze. A jak wyżej napisałem - Używanego nie chce.

KUPIĆ TEGO OVERMAX'A CZY NIE?

nrhr.png
Opublikowano

Ta, bierz będziesz super zadowolony.

Czuję, że chcesz powiedzieć coś innego, a dokładniej : Ta, bierz bedziesz super rozczarowany.

Nie mam dużych wymagań . Telefonu będę używał do słuchania muzyki, filmów i gier typu angry birds.

nrhr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...