Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Założeniem własnego servera. Port

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam problem z założeniem serva, miesiąc temu kolesie z sieci przyjechali podlączyć mi router(z potrzeby WIFI) bo miałem modem kablowy, wcześniej normalnie podchodził server włączałem normalnie, dziś to robie na tym nowym routerze ale dalej nie działa, może ktoś pomóc ? ffc580b2125a7fbcm.jpg

nfsw_MAXXSONY.png
Opublikowano

Jeżeli to server non-dedic i non-hamachi to ustaw na routerze, żeby dane z portu 25565 (lub jak sobie tam ustawizsz) przesyłał bezpośrednio z/do twojego komputera. Z pozostałymi pewnie router lub firewall ci blokuje, więc to odblokuj.

Opublikowano

192.168.0.10 jest server.propeties po drugie porty jak widac na obrazku odblokowalem na routerze, a dzis zapore mialem na zielono to wziąłem wyłączyłem jest na czerwono czyli OFF i dalej nie może nikt wbić na server a ja sam mogę

nfsw_MAXXSONY.png
Opublikowano

Odpalenie serwa na routerze to ciężka i niebezpieczna (otwarte porty) robota, lepiej postaw hosting lub Hamachi.

A obrazka nie widać.

Opublikowano

Odpalenie serwa na routerze to ciężka i niebezpieczna (otwarte porty) robota, lepiej postaw hosting lub Hamachi.

A obrazka nie widać.

Jak sie nie znasz to nie pisz , ja mam odblokowane wiele portow , wylaczonego firewalla i zyje -.-

@topic

Może odblokuj inny port i na nim postaw.

A router restartowales (nie w kazdym trzeba ale u mnie na poprzednim routerze po kazdej zmianie trzeba bylo restart) ?

Opublikowano

Wejdź na tą stonę -

http://www.ipchecking.com/

u góry z prawej strony masz swój adres ip, jest on inny niż zapewne używasz.

I spróbuj zmienić w server.properties na ten co bedziesz miał napisany

A jeżeli nie to usuń w server.properties adres ip nie całą linijkę, tylko zostaw ją pustą.

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...