Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten komputer starczy?

azusekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy mój komputer starczy mi jeszcze na jakieś 2 lata? mam go już od roku 2008 aż do teraz. Jedynie co w nim zmieniałem to dokupiłem 2 gb ram. i mam pytanie czy starczy mi na nast. 2 lata ?

GeForce 8500GT 512 ram

Ram: 3GB

Amd Athlom 5000+ dual core 2.59GHz

Windows 8 Pro 64bit

I starczy mi ten komputer jeszcze na jakieś 2 lata ?

Jak coś to gram np. w bf3 na niskich all minimal na 30-50 fps (multiplayer) tak samo dead Island riptide 30-60 fps

Opublikowano

raczej wątpię twoja karta jest przestarzała, i większość gier 2012+ się na niej raczej nie uruchomi, zmiana na jakiegoś hd 4850/ geforce 8800 mogła by tą sytuacje trochę poprawić :)

Opublikowano

raczej wątpię twoja karta jest przestarzała, i większość gier 2012+ się na niej raczej nie uruchomi, zmiana na jakiegoś hd 4850/ geforce 8800 mogła by tą sytuacje trochę poprawić :)

Nie pisz bzdur. Ta wymiana karty graficznej temu sprzętowi nie pomoże.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A komputer mi starczy chociaż na te 2 lata jeżeli nie będzie chodzić mi o gry? bo ledwo na rok 300zł zarabiam bo ledwo co miesiąc 50 zł dostaje...

Opublikowano

A komputer mi starczy chociaż na te 2 lata jeżeli nie będzie chodzić mi o gry? bo ledwo na rok 300zł zarabiam bo ledwo co miesiąc 50 zł dostaje...

Jeśli nie chodzi o gry to może i 10 lat.

Jaki masz zasilacz?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Po co ma wymieniać?

Jak przez taki okres czasowy wytrzymał, to i dalej da radę, niepotrzebne wywalanie kasy w błoto, bo przy ewentualnej późniejszej wymianie sprzętu może już być za słaby...

Wyczyść kompa w środku i jeszcze trochę potrzyma, ale co do gier, to wiadomo, nie wszystkie Ci pójdą.

436951440626370320491.png

Opublikowano

coś mi się zaczęło dziać z kompem mam taki oto obraz:

post-1028745-0-11054700-1386952170_thumb.png

Jest coraz gorzej:

post-1028745-0-57556200-1386952521_thumb.png

Teraz się zdziwiłem na ekranie były paski wsyzstko się rozmazywało itp. itp.. a zrobiłem screeny i nadal były te paski dalem je tutaj po zresetowaniu komputera już nie rozmazuje mi się nic a zobaczyłem na te zdj to tych paskow nie ma na zdj. jak myślicie może to monitor? ponieważ gdyby to była karta graficzna to gdybym zrobil screena to byłoby widać te kropki roznokolorwe+ myszka się rozmazuje i ekran rozmazany..A tutaj nie widać na zdj.. jak myślicie to wina monitora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...