Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Hostingu CraftServe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam Problem z serwerem craftserve (500 slotów) (8 GB ramu) Problem jest taki że serwer laguje np. podczas zapisywanie światów przez craftserve lub gdy jest na serwerze już koło 40 graczy a na serwer bez lagów powinno wejść poand 100 osób.

Na serwerze jest/są:

- 3 mapy (SkyBlock) (Survival) (Dzialki)

- 20 pluginów (Był także stworzony przez mnie DragonEscape Ale został wycofany z serwer'a przez lagi (Gdyby nie było lagów i ze 20 więcej GB ramu był by to super server z pewnością 2 na świecie z dragonescape i 1 w Polsce)

- Graczy ograniczyłem limit więc podkreśle od jakiej ilości są lagi serwerowe koło 40 osób

Hmm więc jak napisałem na serwer powinnno wejśc poand 100 osób i nie powinno być lagów przynajmniej tak mi odpisało craftserve prosze o pomoc pozdrawiam :)

Opublikowano

nie dziwie sie ze sa lagi craftserwe to gowno.

Mysle ze lagi sa spowodowane kolidacją pluginów bądź mapą skyblock + dzialki
podaj liste pluginow.

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Opublikowano

nie dziwie sie ze sa lagi craftserwe to gowno.

Mysle ze lagi sa spowodowane kolidacją pluginów bądź mapą skyblock + dzialki

podaj liste pluginow.

- DragonEscape (Który obecnie jest wyłączony)

- nocheatplus

- essentials

- permissionsex

-uskyblock

-plotme

- coloredsings

- nopl

- azrank

- combatlog

- jobs

- tntrun

-authme

- multiverse-core

- worldguard

- worldedit

- vault

- mobhealth

Opublikowano

sprawdz czy w konsoli masz takie cos: "[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?" jezeli masz to bardzo często to znaczy ze serwer jest zlagowany z poziomu fizycznego (RAM, procek itd. lub kolidujące sie pluginy) jezeli nie = wina hostingu. Jesli z tego co napisalem wyniknie ze wina hostingu to odrazu do nich pisz bo mozna to uznac za kradziez (nie daja ci tego co powinni mimo twojej zaplaty)

Licze ta like...

Opublikowano

sprawdz czy w konsoli masz takie cos: "[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?" jezeli masz to bardzo często to znaczy ze serwer jest zlagowany z poziomu fizycznego (RAM, procek itd. lub kolidujące sie pluginy) jezeli nie = wina hostingu. Jesli z tego co napisalem wyniknie ze wina hostingu to odrazu do nich pisz bo mozna to uznac za kradziez (nie daja ci tego co powinni mimo twojej zaplaty)

Licze ta like...

ok napisze do craftserve bo nie mam "[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?"

I Praktycznie nigdy nie miałem na tym hostingu :D

Opublikowano

Jak ogarne lagi i dostane więcej ramu zapraszam na serwer na minigre DragonEscape a jest przed czym uciekać ;d i do tego non-premium

Opublikowano

Powiem tak wywal colored signs i w essentials config masz takie emm nie wiem

#free

#warp

#enchant

#color

i to color czy tam colored signs bedzie pisac usun ta kratke i wtedy bedziesz mogl pisac na kolorowo na tabliczkach bo essentials ma juz taka opcje wbudowana :)

Opublikowano

Troche jest racji ale to mie rozśmieszyło jak napisałeś że bedzie to drugi najlepszy serwer na świecie a drugi w polsce ja mam serwer o

IP us.*******.net co ejst na premium ma 10000 slot i gra 5000 osób naraz.Mam tagże serwer o IP: mc.******.pl xo ma 6666 slot i gra 1000 osób on jest na no-premium to to było troche śmieszne że tak sobie wyobrażasz że twój serwer jest taki świetny.Ja mam jescze serwer co ma 600 slot i gra 500 osób naraz to to są dobre serwery a nie taki co ma 500 slot i gra 40 osób!I jescze....8 Gb Ramu to mało na 500 slot,powinieneś mieć przynajmiej 32 GB RAM!

Opublikowano

zmień maszynę, ja na 80 slotów miałem 8gb ramu ;__;

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

ludzie ja ogarnąłem 100 slotów na 3 gb ramu a tak dokłedniej to 2,5 gb ramu bo jeszcze forum i sam system.

@Top najprawdopodobniej masz coś źle skonfigurowanego możesz spróbować przerzucić się na inny hosting i jeżeli będzie to samo to winna twoich plików.A najlepiej samemu kupić VPS czy nawet dedyka który sprawdzi się o wiele lepiej niż taki hosting chyba że będzie bardzo dziurawy :\

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

2,5 gb ramu na 100 slotów? człowieku co ty za maszyny masz ;o masakra, jakim cudem ci to działa

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

własnie koles dojeb*ł żydem do pieca.. nawet nie wiem czy to mozliwe zebycie ten serwer ciągną chyba że pluginow nie masz ale to i tak ... xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...