Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Command Block a przydzielanie działek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem. Stworzyłem sobie system który po spełnieniu przez gracza odpowiednich kryteriów powinien przydzielić mu działkę. Problem pojawił się na samym końcu ponieważ Command Block nie obsługuje komend World Guarda. Czy zna ktoś jakiś sposób aby to obejść i jednak przypisać gracza do działki za pomocą Command Blocka? Dodam że na serwerze unikam używania jakichkolwiek tabliczek, więc pluginy z klikaniem w tabliczkę raczej odpadają, dlatego właśnie potrzebuje Command Blocka.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Wez lepiej wgraj sobie ServerSigns i za pomoca tabliczek to zrob, czemu tabliczek nie chcesz? Albo jest tez taki plugin ze na przycisk (zwykly minecraftowy button) sie przypisuje komendy, ale zapomnialem jak sie zwal

Opublikowano

Chodzi o to że mam na serwerze NPC. I działkę można dostać dopiero po wykonaniu questa u konkretnego NPC. Tabliczki czy przyciski odpadają ponieważ nie wykryją czy gracz naciskający je tego questa wykonał. Tak samo plugin Plotmy. Potrzebuje czegoś co przydzieli działkę po dostaniu sygnału redstone, a z takich rzeczy znam tylko Command Blocka który nie chce wykonywać komend World Guarda. :(

Ale dzięki za odpowiedzi. Nadal nie tracę nadziei, może ktoś jednak coś takiego zna :)

Opublikowano

Zrób w skrypcie ową komendę i dodaj ja do commandblocka

W ogóle nie bawiłem się skryptami, ale widać trzeba będzie się nauczyć. Tylko czy Command Block będzie obsługiwał komendy ze skryptów? Wielkie dzięki za pomysł.

A czy w wg nie było flagi na komende po wejściu?

Jest flaga na zablokowanie komend na Cuboidzie, ale o takiej żeby wykonywana była komenda po wejściu na Cuboid nie słyszałem. Z resztą i tak by się nie sprawdziła, bo nie wykryłaby czy wchodzący ma wykonane wymagane Questy. Ale dzięki za odpowiedź.

Od jednej z ostatmich wersji wg obsługuje komendy z konsoli, sam używam ;)

A sprawdzałeś to na Command Blocku, czy tylko z konsoli? I jaką masz wersję WG bo wydaje mi się że ja mam najnowszą pod 1.6.4, ale może to dopiero w WG na 1.7 wprowadzili.

Opublikowano

W ogóle nie bawiłem się skryptami, ale widać trzeba będzie się nauczyć. Tylko czy Command Block będzie obsługiwał komendy ze skryptów? Wielkie dzięki za pomysł.

Powinien obsługiwać, bo po prostu command block wpisze komendę a skrypt wykona resztę ;p

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

Opublikowano

Właśnie przetestowałem to z najnowszym bukkitem, najnowszym worldguardem i najnowszem worldeditem. Wszystko działa na commandblocku.

Pytanie czy te najnowsze wersje są na 1.6.4 czy na 1.7? Ja serwer mam na 1.6.4 bo modów na 1.7 jeszcze nie ma

Opublikowano

1.7.2, ale za 5min w edit dam odpowiedź jak na 1.6.4 działa

@edit

Na 1.6.4(najnowsza rekomendowana wersja) też działa, komenda:

rg addmember nazwa_cuba @p -w nazwa_mapy

1390684250-U762298.png

Opublikowano

1.7.2, ale za 5min w edit dam odpowiedź jak na 1.6.4 działa

@edit

Na 1.6.4(najnowsza rekomendowana wersja) też działa, komenda:

rg addmember nazwa_cuba @p -w nazwa_mapy

Dzięki. Jesteś wielki.

Ciekaw jestem tylko czemu bez tego parametru "-w nazwa_mapy" Command Block nie wykonuje komendy. Natomiast po dodaniu tego parametru mam w membersach na cubojdzie gracza który miał być dodany plus "-w" oraz "Pokemony" (czyli nazwa mojego świata).

Jeżeli wiesz czemu tak jest będę wdzięczny za wyjaśnienie żebym wiedział na przyszłość

Jeszcze raz dzięki

Opublikowano

Błąd jest w pluginie worldguard, dodaje on wszystkie niki, po 1 argumencie.

@Edit Jeśli umiesz skompilować plugin (przy użyciu maven), to moge ci dać naprawiony kod (;

W pliku src/main/java/com/sk89q/worldguard/bukkit/commands/RegionMemberCommands.java zamiast linijki (okolice 95 wiersza)

RegionDBUtil.addToDomain(region.getMembers(), args.getParsedPaddedSlice(1, 0), 0);

daj

if (args.hasFlag('w')) {
RegionDBUtil.addToDomain(region.getMembers(), args.getParsedPaddedSlice(1, args.lenght() - 2), 0);
}
else {
RegionDBUtil.addToDomain(region.getMembers(), args.getParsedPaddedSlice(1, 0), 0);
}

1390684250-U762298.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

To ja mam sprawe do was bo widze ze mam podobny problem ale z flaga na powitanie gracza jak wchodzi na dany region, lecz teksk jaki mam jest za długi nie nie  moge go wpisac przez chat gry bo chat gry jest ogarniczony i nie moge nic zrobic, a przez komand bloka to juz mi wgl nie wychodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...