Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Chińskie smartfony lenovo, zte itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio natknąłem się na te chińskie smartfony, które na pierwszy rzut oka prezentują o wiele lepsze wnętrze tj. procesor, RAM, ROM, wyświetlacz. od telefonów typu samsung czy sony, oczywiście mowa tutaj także o cenie, bo średnia ich wartość to ok. 600zł. Czy wie ktoś może coś więcej o tych telefonach? Najbardziej chyba zainteresowała mnie firma lenovo( pewnie dlatego, że już gdzieś o niej słyszałem). Smartfon w cenie 600zł, posiada czterordzeniowy procesor, ekranik 5 calowy. Mowa tutaj np. o lenovo a820. W czym są one gorsze do telefonów znanych nam marek jak sony czy samsung?

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Gorszym wsparciem, jakością wykonania (choć nie zawsze), gorszym wsparciem nieoficjalnym i budżetowymi procesorami, często oszczędza się na ekranach. Tyle z tych ważniejszych.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To zależy gdzie chcesz je kupić :) To po pierwsze. Jeśli na Allegro do pseudo sprzedawcy, który tak naprawdę

jest tylko pośrednikiem pomiędzy Tobą a stroną chiśką, to może Cię spotkać 23% VATU doliczonego przez

Urząd Celny po nadejściu przesyłki do Polski. Wtedy lepiej już rozejrzeć się za czymś na AliExpress - tam kupisz

sobie smartfona bezpośrednio z chin.

Ja też zastanawiałem się nad Lenovo, tyle, że P770 (ogromna bateria), ale w końcu zdecydowałem się na

ZOPO ZP980 u polskiego dystrybutora z 12-miesięczną (co prawda nie 24 miesiące gwarancji, ale zawsze coś):

http://zoposhop.pl/produkty/zopo-zp980/
Ekran rozłożył mnie na łopatki i przez pierwsze parę godzin śliniłem

się na jego widok :D Wszystko płynnie, fajnie, naprawdę rewelacyjne wykonanie. Ostatnio nawet przeglądając

antyweb natrafiłem na recenzję

http://antyweb.pl/recenzja-zopo-zp980-szpan-za-polowe-ceny/
Szpan rzeczywiście jest :D

Temat długi i szeroki. Wybór na aliexpress jeszcze większy. Jak doprecyzujesz swoje oczekiwania, daj znać,

na pewno coś doradzę. Pzdr.

Opublikowano

Chińśkie telefony mają to do siebie że dość szybko mogą paść i np jak padnie ci software to masz dość duży problem by zrobić unbricka + Jeśli walnie ci ekran to myślę że taki telefon do kosza bd trzeba wyrzucić bo nie zdobędziesz taki ;/

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Wszystko oczywiście zależy od producenta, ale większość części zamiennych jest dostępna na Aliexpress, więc idzie to dostać.

Nie rozumiem tylko czemu "dość szybko mogłyby paść" i o co chodzi z tym unbrick'iem? Tak jak pisałem używam ZOPO ZP980

i nic nie pada... co więcej - za nic bym nie wrocił do Samsunga Galaxy S 2, bo tu mam wyświetlacz Retina :)

Jaamaica, napisz jaki model brałeś pod uwagę...

Opublikowano

Szybko padaj pod względem żywotności albo systemu :) ponieważ jak telefon się zepsuje systemowo to będziesz miał problem by go naprawic. Ja wiem cos o tym :) a Aliexpress oferuje party znanych producentów ale nie zawsze pasujące ;/ :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Mimo, że posiadają więcej rdzeni, nie są wydajniejsze. Nawet jeśli są to o 2, może 3 tys. w, np. AnTuTu. Na co dzień zauważysz jedynie różnicę w pracy baterii.

Gorszym wsparciem, jakością wykonania (choć nie zawsze), gorszym wsparciem nieoficjalnym i budżetowymi procesorami, często oszczędza się na ekranach. Tyle z tych ważniejszych.

Dobrze napisał. Zależy też oczywiście, jaka firma. Miałem styczność na dłuższą chwilę z firmą Meizu. Konkretnie z M2. Android mocno zmodernizowany. Lepiej zoptymalizowany. Cena, stosunkowo, bardzo niska.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...