Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Restartowanie

Splinter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po ostatnim moim temacie w tym subforum zrobiłem formata, nie powiem że nie tylko w tym przypadku miałem problem z komputerem, zaczynał mi sie sypać praktycznie we wszystkim, więc uznałem że jak tyle błędów jest to nie ma sensu sie z tym bawić i mu strzelić formata.

Przeformatowałem komputer z

Systemu Windows 7 x64

na

System XP x64 SP2

W pierwszych momentach nawet mi sie spodobał ten "nowy" system, oczywiście po lekkim ogarnięciu pobrałem wszystkie aplikacje z którymi miałem problem na starym OS, i zonk.

W przypadku WarRocka byłem przekonany że problem resetów został zażegnany lecz ku memu wielkiemu ździwieniu problem jest taki że dalej mi kompa resetuje.

Podobny problem mnie zaskoczył na prywatnym serwerze WarRocka Montana 3.0.

@Spamerzy

Rady typu : Format // Reinstall WR // CCleaner //

sobie możecie odpuścić, bo PC świeżo po formacie, reinstalowany WR był z pare razy, CCleaner używam co kilka dni.

Testowałem pamięć RAM, 0 błędów

Sterowniki najnowsze , temperatury w porządku ( no chyba że 50 stopni to piekło :unsure: )

Specyfikacja mojego drewna:

2 kostki RAM Patriot Memory: 4GB pamięci / DDR3

Procesor: AMD FX-4100 Quad Core Processor ( 3.6 Ghz )

Karta Graficzna : AMD Radeon HD 6670 1GB pamięci

Zasilacz: Tracer 4Lite 400W

Jak coś więcej trzeba to pisać, podam..

@EDIT

Nie mam testera napięć, a zdobyć zasilacz od kogoś to też może być problem, bo kto normalny pożyczy mi swój zasilacz, jak może bić lvle? ;]

Jeśli wszystko inne wyjdzie na prawidłowe to będe musiał nad nim pomyśleć.

Karta graficzna potraktowana była programem

Video Card Stability Test , nie ogarnełem do końca zasady działania, po 7 minutach testu pojawił mi sie jakby komunikat 0 benchmark.

Użyłem drugiej opcji Benchmark która "oceniła" szybkość karty graficznej, wynik wyniósł coś koło 279 FPS, co na tle wymienionych grafik było ultra mocne.

Na starym dysku twardym ( Jakiś tam Szajsung ATA 80GB ten błąd występował także, lecz dawno temu, gdy to były początki WR i kompa śmigało cacy )

Aktualnie mam dysk też 80GB lecz nazwy dokładniej nie znam, też na złączu ATA, ten sam problem występuje, więc to może nie być wina dysku.

@EDIT2: Sprawdziłem dysk i podstawowe parametry:

Temperatura : 46 stopni

Transfer rate: 2MB-27MB

Access time: 25ms

Health Status : OK

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Sprawdź na innym zasilaczu, chyba że masz tester napięć to sprawdź nim czy napięcia procesora nie skaczą za bardzo. Ale chyba łatwiej będzie pożyczyć zasilacz od kogoś. Do tego sprawdź dysk programem HDTune. Do tego przeleć kompa jakimś benchmarkiem :)

Opublikowano

Temat odświeżony, prosze o pomoc jak największą ilość osób, może ktoś ten błąd miał i jest w stanie pomóc

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Weedx dobrze mówi bo w po przednim twoim temacie doszliśmy do porozumienia co to może być, a więc jeśli po formacie jest tak samo jestem w 80% przekonany że to przez zasilacz. Jeszcze mam pytanie przywradzałeś procka do ustawień fabrycznych(to znaczy jak kompa kupiłeś i mówiłeś że coś tam namieszałeś)?

#UP temat się odświeża co 24h :D

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Sprawdz wszystkie tasmy, kabelki czy nic nie jest poluzowane i nie robi zwarcia. Sprobuj tez odpalic program do mierzenia temperatury i wlacz gre. Zobaczymy co sie dzieje z temperaturami. W BIOS'ie przywroc ustawienia fabryczne.

Opublikowano

@i3turbo, ten post nie oznaczał REF, lecz to że temat został zedytowany, a procek po formacie sam sie przystosował do ustawień fabrycznych, namieszałem w CCC zmniejszając taktowanie do 50% mocy procesora.

@weeedx przy reinstalacji windowsa wymieniałem dysk twardy bo tamten można powiedzieć nie chciał przyjąć Windowsa, BIOS kilka razy jeszcze przed formatem dostał fabryczne ustawienia, temperatury sprawdzałem i mniej więcej wahają sie lecz nie przekraczają 60 stopni (do 55 ledwo dochodzi)

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanie. Mowiles o procesorze. Nie ustawiales go przypadkiem poprzez zmiane napiec? :) Jesli tak, to mozliwe ze dales mu za malo i gdy odpalisz gre to brakuje mu pradu i resetuje kompa.

Mam jeszcze takie pytanie. Mowiles o procesorze. Nie ustawiales go przypadkiem poprzez zmiane napiec? :) Jesli tak, to mozliwe ze dales mu za malo i gdy odpalisz gre to brakuje mu pradu i resetuje kompa.

Opublikowano

Nie, procesor ustawiałem przez program Catalyst Control Center w sekcji wydajność CPU bądź coś podobnego, aktualnie jest ustawiony na 100% mocy, lecz 50% miał ustalane w porze letniej, było zbyt gorąco i zbyt podatny na przegrzewanie był, a odkrecenie obudowy nie pomagało a wręcz przeciwnie.

OC nie robiłem więc to napewno nie to.

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Nie, procesor ustawiałem przez program Catalyst Control Center w sekcji wydajność CPU bądź coś podobnego, aktualnie jest ustawiony na 100% mocy, lecz 50% miał ustalane w porze letniej, było zbyt gorąco i zbyt podatny na przegrzewanie był, a odkrecenie obudowy nie pomagało a wręcz przeciwnie.

OC nie robiłem więc to napewno nie to.

Masz możliwość sprawdzić kompa na innym zasilaczu? Jeśli tak to daj znać czy pomogło czy nie :)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Właśnie wspomniałem w pierwszym poście, nie mam miernika napięć, ani 2 PC, przez co uwzględniłem fakt, że jeżeli wszystko inne jest sprawne to możliwe, że to wina zasilacza ;)

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...