Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl DIUMAR

JPna100%xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu grałem w metin2.pl ok 5~6 lat, Wszystko było ładnie pięknie kaska na IS szła elegancko itp itd. Ale gdy 2 tygodnie temu skradziono mi konto wojownika 87lv Mental all P, eq wszystko +9 5b + zmienne eq 5b do pvp/pvm. Kradzież nastąpiła natychmiast, byłem w grze logło poczym nie miałem już eq, następny raz logło i nie było juz moich passów.. ani maila ( hasło wygenerowane a więc nie do trafienia). Pisałem o tej sprawie do supportu ale jak zwykle dla nich to jest nic no tak pare stówek^^, Napisali mi że nie mogą wszcząć śledztwa gdy nie mam konta ponad tydzień. Sprawę kazali mi donieść na policję, nie poszedłem ponieważ nie bd chodził z grą na psiarnie bo by mnie wyśmiali...

Dobra odpuściłem sobie to konto ponieważ miałem jeszcze wojownika 77lv na tym samym serwie, tak samo skile G/P, wczoraj grając wylogowało mi dropka (dropiłem skiepy) próbując go zalogować ponownie otrzymałem komunikat "Twoje konto jest zablokowane" czy tam jak oni to pisza. Odwołałem się od bana a i tak nie dostałem odpowiedzi, bo proste support ma to w dupie dla nich to darmowy hajs. Na mailu zobaczyłem że konto dropka było na mailu tym samym co główna postać i kilka innych kont, wszystkie poleciały blokada stała. Napisali mi w mailu że używałem nielegalnego oprogramowania czy jakoś tak, a od tego czasu co grałem, nigdy na PL nie używałem żadnych botów ani nic. Dlatego też piszę tutaj aby dowiedzieć się czy ktoś jeszcze miał podobny przypadek? Czy tylko ja mam pecha xD... Szczerze piszę że odradzam grać w mt2.pl ponieważ co by się nie stało admini mają to w dupie a najlepsze jest to że zawsze mają wytłumaczenie.

I teraz mam pytanie co mogę zrobić aby odzyskać swoje konta? Support nie odpisuje, "Mistrzowie" gry nie odpisują na board a więc już sam nie wiem czy jest sens pisać do nich czy odpuścić po prostu. Szkoda mi tylko poświęconego czasu oraz hajsu wpierdzielonego w błoto oba konta z eq bym wycenił na duże pieniądze... + sm na kontach. Jeśli ktoś ma trochę pojęcia niech odezwie się w tym temacie, proszę moderatora o nie zamykanie tematu, ponieważ chcę dowiedzieć się co mogę zrobić itd.

Opublikowano

jedyne co ci zostaje to iść na policje, lecz to żałosny wariant :)

Opublikowano

No tak JP na 100% ^^ Idz na policję, lecz raczej masz juz po koncie i ban 4ever. POZDRO

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Jeśli wszystkie konta zostały zbanowane za nielegalne oprogramowanie to nie ma odwołania.

Co więcej, oni się potrafią usprawiedliwić, także jesteśw przysłowiowych czterech literach.

Mieszkasz w domu jednorodzinnym czy bloku? Ktoś ma dostęp do Twojego neta (to samo IP) i gra w Metina?

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Heheszki, idź na policje i po sprawie. Każdy tu tak kur*a pisze co by policja ich wyśmiała a nawet nigdy nie odwiedzili komisariatu.

Pozdro < idz do interwencji jak policja nie pasuje >

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Hehe no tak pójdę do interwencji ^^, mieszkam w domu wielorodzinnym w którym nikt nie gra w metina2, mam internet z cyfrowego polsatu, ale raczej nikt mi go nie ściąga, bana na IP nie dali tylko na meila bo czytałem wiadomość, dropkiem wracałem z m2 bo jak pisałem dropiłem skiepy, waliłem metka bitwy i wywaliło. i off 4ever <3

Może nie podobało im się moje eq szybkość poruszania/ataku i pelerynki.. ehh

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz keyloggera, bo może to był sprawca kradzierzy. A jakiś item kupiłeś za PLN, jeżeli tak, to już masz prawo iść na policje.

Już taka sytuacja była, że ziomka okradli który kupił itemy za pln

Opublikowano

samo sm za które było bonowane i zmieniane eq to ile pln ^^

Wydanych pieniędzy na grę nikt Ci nie zwróci.

Jeśli uda się odzyskać to tylko to, co było na koncie. Ale jeśli eq rozkradło się po innych kontach/postaciach - pupa blada ;c

Opublikowano

Wydanych pieniędzy na grę nikt Ci nie zwróci.

Jeśli uda się odzyskać to tylko to, co było na koncie. Ale jeśli eq rozkradło się po innych kontach/postaciach - pupa blada ;c

Nie koniecznie,z tego co pisał miał włam na konto.

Jeżeli dane służby dowiedzą się kto to był wtedy ta osoba może ponieść koszty finansowe. Tylko musieli by współpracować z teamem metin2 pl (gameforge) a jakoś cienko to widzę ;p

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Możesz odzyskać to, ale to trochę dłuższa sprawa przed Tobą, mój znajomy stracił postacie i EQ (było ich chyba 8), wszystkie 75-95 lvl z eq.

Pisał do supportu - żaden efekt, dostał taką samą odpowiedź jak Ty. Poszedł z tym do prokuratury (nikt go nie wyśmiał), a prokurator skierował sprawę do sądu i dostał jakiś papierek, że ma się z tym zgłosić do metinowskiego supportu. Po 3 miesiącach walki odzyskał konta i 90% EQ. =)

Teraz toczy się sprawa przeciwko złodziejom.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Jeżeli support stwierdził że nie posiadają takiego konta w bazie danych? to w jaki sposób mam iść do prokuratury czy gdzie kolwiek? .. ciężka sprawa, myślę że nic już z tym nie zrobię. Nawet same postacie abym odzyskał, z 50% eq już byłbym zadowolony...

Opublikowano

Nie koniecznie,z tego co pisał miał włam na konto.

Jeżeli dane służby dowiedzą się kto to był wtedy ta osoba może ponieść koszty finansowe. Tylko musieli by współpracować z teamem metin2 pl (gameforge) a jakoś cienko to widzę ;p

A no właśnie. Teoretycznie istnieją jakieś kroki, które mogą pociągnąć sprawcę do odpowiedzialności.

Jednak ze względu na to, że jest to świat wirtualny - nie ma szans na wszczęcie jakiegokolwiek postępowania (powtarzam - teoretycznie są szanse, w praktyce to wszystko leży).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...