Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak używać paczki modów opartej na starym launcherze.

Qurrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r

e

k

l

a

m

a

Witam ! Ten tutorial pomoże ci używać paczki modów opartej na nowym launchrze, jednocześnie nie usuwająć minecraft'a opartego na nowym launchrze.

Na dole tematu wersja w obrazkach :)

- - -Krok pierwszy- - -

Pobierz paczkę którą chcesz zainstalować.

- - - Krok drugi - - -

Pobierz paczkę 2 plików potrzebnych do wykonania własnego ,,launchera" (nie jest to launcher, tylko przeróbka wpływająca na możliwość posiadania 2 rodzai zapisu plików gry na jednym PC)

Link + Skan:

http://www.speedyshare.com/PJE2v/Minecraft-Old-Launcher.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/5ff891d9fb4971a43f34521b02974215085a7b72c3f23f2427036e6f54330cb2/analysis/1386859627/

- - - Krok trzeci - - -

Kliknij prawym na plik ,,Uruchom mnie" i kliknij edytuj, może to być wykonane również programem ,,Notepad ++".

W tym pliku odnajdź linijkę ,,set APPDATA=" na końcu tej linijki dodaj ścieżkę do folderu z tym plikiem (np. C:\Users\xyz\Desktop\Minecraft Old Launcher ^^" kiedy już to zrobisz plik klikając na: Plik>Zapisz.

- - - Krok czwarty - - -

Kiedy masz już odpowiednio przygotowany launcher możesz działać ! Wypakuj swoją paczkę modyfikacji, kiedy będziesz miał folder .minecraft paczki, po prostu wrzuć go do folderu z launcherem.

- - - Krok piąty - - -

Uruchom plik ,,Uruchom mnie", zaloguj się i graj. (Działa tylko na koncie premium, aby działał w wersji no-premium wystarczy usunąć plik ,,NIE URUCHAMIAJ TYM" i zastąpić go launcherem no-premium i zmienić jego nazwę na NIE URUCHAMIAJ TYM)

I BUUUM, tym sposobem mamy paczkę modów opartą na starym launcherze jednocześnie nie utracając plików nowego launcher'a.

Mam nadzieję że pomogłem, poradnik był pisany z myślą o graczach nie znających się zbytnio na grze. Starszy gracz minecrafta powinien znać ten sposób. Pozdrawiam i proszę o nie kopiowanie ~DelagoX.

A tutaj krótkie streszczenie w obrazkach:

2mnggig.png29x97hl.pngwlylgo.png2a0pbb.png2igdf88.png303fj8i.png16k2v41.png

928011413476457403957.png

Opublikowano

@up

Przedstawione w grafice masz w spoilerze, nie dawałem na wierzchu bo by to zajęło dużo miejsca :)

Dzięki za opinie :)

928011413476457403957.png

Opublikowano

dzięki wielkie przyda się na przyszłość

Na serwerach znajdziesz mnie pod nickiem: Ogrodnik

Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik, wiele osób miało z tym problem. Dodaj jakąś grafike i będzie grało wszystko ładnie.

,,Vape is good, vape is my life"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...