Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas łączenia się z serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ! Jest to mój piewszy post na tym forum, wiec prosze o wyrozymialosc :) A więc, przejdzmy do konkretów.. Wczoraj postawiłem serwer na plikach RyKoX v2.1. Kiedy w root i serverimfo ustawiam ip z końcówką 100, moge normalnie wejsc na serwer, lecz koledzy nie, ale to oczywiste. Kiedy ustawiam z normalna końcówką nie moge wejść, ani ja, ani koledzy. Tak przy okazji. Mam również problem z wejściem na moją stronę. Kiedy próbuję to zrobić wyskakuje mi komunikat:

Strona niedostępna
Połączenie z 25.152.111.170 zostało przerwane.
Sprawdź swoje połączenie internetowe.
Check any cables and reboot any routers, modems, or other network devices you may be using.
W ustawieniach swojej zapory sieciowej lub programu antywirusowego zezwól programowi Opera na dostęp do sieci.
Jeśli program Opera znajduje się już na liście programów z dostępem do sieci, usuń go z tej listy, a następnie dodaj go ponownie.

Z góry dziękuje za pomoc ! :)

Opublikowano

Ty musisz mieć .100, a koledzy normalne IP + odpalone porty logowania.

Co do strony wyłącz firewall/antywirus.

Tak wiem.. To już jest git. Tylko z tym właśnie firewallem i antywirusem.. Mam wyłączone to i to, oraz porty są odblokowane i w tym problem..

Opublikowano

- Antywirus Off

- Zapora Off

- Rooty dla kolegów z końcówką zwykłą

- Sprawdź jaki masz pong w serverinfo.py ( w root )

- Port map on z ip końcówka 100 ( + sprawdź czy takie same porty logowania masz jak w serverinfo w root.

Opublikowano

- Antywirus Off

- Zapora Off

- Rooty dla kolegów z końcówką zwykłą

- Sprawdź jaki masz pong w serverinfo.py ( w root )

- Port map on z ip końcówka 100 ( + sprawdź czy takie same porty logowania masz jak w serverinfo w root.

Antywirus jest wyłączony, zapora też.

Rooty dla kolegów normalnie ze zwykłą końcówką są

Port map włączony z ip z końcówką 100, takie same porty

Może jestem debilem, ale o co chodzi z pong w serverinfo ? xD

Opublikowano

Strona na plikach rykoxa jest dupnięta co do błędu ty musisz mieć końcówkę .100 w rotach i serwerinfo a koledzy .normalna końcówka w rotach i serwerinfo pong w game musisz zmienić :) I wyłaczyć musicie Zaporę windowsa.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Popatrzałem troche, pobawiłem się i jest. Na serwer moge wejść, koledzy też, tylko nadal pozostaje ta stronka.. Prosze o pomoc

w czym był błąd?;d

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Opublikowano

W pliku root, a dokładniej serverinfi w root.Wszędzie musi być twoje IP

Dla graczy- normalne IP

Dla cb- z końcówka 100

8940714373749971015090.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...