Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Dotyczace Plikow Serwerowych?

oGryZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy są 2 rodzaje plików serwerowych? Czy są tylko 1 i te same? Jeśli są 2 rodzaje plików serwerowych poprosiłbym link do każdego z plików.

Otóż powiem dalej serwer pada mi po 1 dniu tzn gramy gramy wylaczam serwer potem wlaczam i mam blad bin/sh i robie jak w instrukcji blad nie wyzkakuje ale po wpisaniu ./start mam connection time out tak z 6 razy a potem leci no such directory i od nowa wszystko i znów od nowa!

Na serwer da się zalogować ale po wybraniu postaci wywala! Co to moze byc?

Za odpowiedz w tym temacie daje 5x5!

Dawne czasy na ProMT2 z moją najlepszą gildią PALESTYNĄ!

Zapraszam do oglądania i komentowania :)

Pozdrawiam P0WER :)

Opublikowano

Własnie powinno sie odczekać równo 2,5 minuty. Po wpisaniu komendy ./stop . Ale, bledy core pojawiaja sie jak grzebiesz w locale_big5.lua albo plikach questow. Odkrec to i bedzie dobrze.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Już pisałem w jednym temacie jak prawidłowo wyłączyć serwer, większość ludzi robi to ŹLE. Jeżeli wpisze się "./stop.sh" później "logout" i wyłączy się serwer przez kliknięcie na "x" to jest równoznaczne z tym jakby odłączać zasilanie komputerowi. Przez takie złe wyłączanie system plików się później sypie. Prawidłowe wyłączenie freebsd to:

To jest ukryta treść, proszę

Czekamy 1-2min, w tym czasie mogą wyświetlać się błędy "core", nie należy się tym przejmować tylko nadusić na klawiaturze "CTRL+ALT+F2" dzięki czemu przejdziemy do nowej konsoli, logujemy się i wpisujemy:

FreeBSD bezpiecznie się zamyka.

mpc_banner.png

Opublikowano

Avalon a moglbys pomoc w postawieniu serwera na Ubuntu ?

bo robie tak

instaluje mysql-server

pozniej konfiguruje ale ..

jak wrzuce baze z tych plikow serwerowych

i wpisze

to wyskakuje fail a na normalnej bazie normalnie wstaje ...

moglbys sam moze pobawic sie w postawienie tego na Ubuntu bo widze ze znasz ten temat.

Opublikowano

Avalon a moglbys pomoc w postawieniu serwera na Ubuntu ?

bo robie tak

instaluje mysql-server

pozniej konfiguruje ale ..

jak wrzuce baze z tych plikow serwerowych

i wpisze

to wyskakuje fail a na normalnej bazie normalnie wstaje ...

moglbys sam moze pobawic sie w postawienie tego na Ubuntu bo widze ze znasz ten temat.

Aby baza działała musisz skompilować MYSQL z kodowaniem big5.

mpc_banner.png

Opublikowano

hmmm z kodowaniem big5 powiadasz ... pewnie tak bo probowalem dorzucic do my.cnf te kodowanie big 5 ale dalej nie wstawala ... a moglbys moze sprobowac z tym Ubuntu ? ja sie rozejrze jak to skompilowac z tym kodowaniem big5

Opublikowano

Ej mam problem i nie wiem co mam z tym zrobić chce se serva postawić i jak mam virtual pc to tam idę dalej i dalej potem finish a potem biorę memory i jak naciskam networking to tam co trzeba wybrać hamachi to ja mam tylko tam

Not connected , Local only i Shared networking (NAT) i co mam zrobić żebym miał serva przez hamachi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...