Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] "Twój telefon został zainfekowany"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu kupiłem nowy telefon. Od dzisiaj po wejściu w strony typu z***y czy coś tego typu wyskakuje mi komunikat w którym pisze coś takiego :

" *****WYMAGANA NATYCHMIASTOWA ODPOWEDZ***** Twój telefon Sony Xperia J został wystawiony na działanie wirusa konia trojańskiego podczas niedawnego przeglądania stron dla dorosłych. Kliknij OK aby przeskanować telefon"

Oczywiście po kliknięciu OK wyskakuje mi kolejny komunikat że muszę wpisać numer telefonu abym mógł przeskanować telefon.

Czy jest jakiś sposób aby zablokować tego typu reklamę ?

http://www.mpcforum.pl/topic/900058-kidmoderator-metin2/  : Najlepsze podanie na Kid Moda jakie czytałem.

Opublikowano

Po pierwsze to nie instaluj aplikacji z reklamami, żadna strona internetowa nie zainfekuje ci androida no chyba że pobrałeś z z stamtąd aplikację i ją zainstalowałeś, Może pomoże ci AWG do pobrania w google play,

Ewentualnie użyj lucky patchera do usuwania reklam z aplikacji.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Po pierwsze to nie instaluj aplikacji z reklamami, żadna strona internetowa nie zainfekuje ci androida no chyba że pobrałeś z z stamtąd aplikację i ją zainstalowałeś, Może pomoże ci AWG do pobrania w google play,

Ewentualnie użyj lucky patchera do usuwania reklam z aplikacji.

Reklama nie każe mi instalować żadnej aplikacji. Mam "tylko" wpisać numer telefonu(ja oczywiście nie wpisywałem)

http://www.mpcforum.pl/topic/900058-kidmoderator-metin2/  : Najlepsze podanie na Kid Moda jakie czytałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...