Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2500zł +/-

Kobcon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuję kogoś aby mi doradził jakie podzespoły wybrać do mojego nowego peceta, ponieważ nie wiem na co teraz się patrzy, co się opłaca kupić, a co nie. Ostatni raz składałem kompa z 6lat temu więc trochę minęło od tamtej pory. Także przed pójściem do sklepu chciałbym się nieco dowiedzieć na co zwrócić uwagę przed samym kupnem.

Proszę również uwzględnić w miarę dobre chłodzenie oraz wentylatory.

Budżet: 2500zł +\-

ps. Komputer głownie ma służyć do gier

Opublikowano

"OC" - co to jest, bo nie rozumiem ;d

Podkręcanie, ale w tym budżecie nawet nie ma sensu próbować składać takiego zestawu do gier.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chciałbym aby owy zestaw posłużył mi na najbliższe kilka lat, nie chce wymieniać części co 2lata. Jak coś to mogę dopłacić ok 200zł jeśli będzie to konieczne.

Opublikowano

Hm, wydaje się ok ale 4gb ramu to wystarczająco? Ja w swoim 6 letnim kompie mam 4gb ;d

I jeszcze mam pytanie co do grafiki, kiedyś się kupywało Gforce ale od pewnego czasu jak patrze na podobne tematy to w większości widzę Radeony. GTXy już się nie opłaca kupować?

Opublikowano

Hm, wydaje się ok ale 4gb ramu to wystarczająco? Ja w swoim 6 letnim kompie mam 4gb ;d

I jeszcze mam pytanie co do grafiki, kiedyś się kupywało Gforce ale od pewnego czasu jak patrze na podobne tematy to w większości widzę Radeony. GTXy już się nie opłaca kupować?

RAM możesz później dokupić, a jeśli chcesz gtx to lepszy od tego Radeona jest gtx 770, ale jest trochę droższy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

770 w tym budżecie nie upchasz, a gadanie rzeczy typu "Nvidia to shit, AMD rządzi" i vice versa to idiotyzm. W moim zestawie masz fajnego GTXa, pograsz we wszystko na ultra lub high w FHD. A 4GB ramu powinno na razie starczyć.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

770 w tym budżecie nie upchasz, a gadanie rzeczy typu "Nvidia to shit, AMD rządzi" i vice versa to idiotyzm. W moim zestawie masz fajnego GTXa, pograsz we wszystko na ultra lub high w FHD. A 4GB ramu powinno na razie starczyć.

Jeśli można dać Radeon r9 280x na ultra to po co brać gtx 760 na wysokie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeśli można dać Radeon r9 280x na ultra to po co brać gtx 760 na wysokie.

Ehhh... żeby nie dopłacać 200zł i mieć zestaw na przyszłość. Nie każdy może szastać kasą na lewo i prawo.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ehhh... żeby nie dopłacać 200zł i mieć zestaw na przyszłość. Nie każdy może szastać kasą na lewo i prawo.

Czytaj uważnie.

Autor zaznaczył, że jest gotów dopłacić 200zł i mieć sprzęt na dłużej.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...