Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Chińska Nawałnica - DLC FIX

CrossplaneR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadasz premium w Battlefield 4, a więc dodatek Chińska Nawałnica również.

Niektórzy gracze mają problem z uruchomieniem go, ponieważ Origin uniemożliwia to. Najczęściej chodzi o to, aby pobrać i zainstalować dodatek, ale o co chodzi, skoro my mamy dodatek aktywowany i zainstalowany? Jest na to rozwiązanie!

1. Uruchamiamy edytor rejestru (start -> uruchom -> regedit)

2. Przechodzimy do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WoW6432Node\EA Games\Battlefield 4\DLCs

W kluczu Battlefield 4, klikamy prawym przyciskiem myszy i tworzymy nowy, który nazwiemy Xpack1

W kluczu Battlefield 4, klikamy prawym przyciskiem myszy i tworzymy nowy, który nazwiemy DLCs

W kluczu DLCs, klikamy prawym przyciskiem myszy i tworzymy nowy o nazwie Xpack1

3. Przechodzimy do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WoW6432Node\EA Games\Battlefield 4\DLCs\Xpack1

Dodajemy nową wartość UninstallerArgs, następnie modyfikujemy wartość do uninstall_pdlc -autologging

Dodajemy nową wartość UninstallerPath, modyfikujemy wartość do C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\__Installer\DLC\Xpack1\__Installer\Cleanup.exe

4. Przechodzimy do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\EA Games\Battlefield 4\Xpack1

Dodajemy nową wartość Installed i zmieniamy zawartość do True.

Po wszystkim należy zrestartować klienta Origin i swoją przeglądarkę.

Źródło: Battlelog

Opublikowano

Ten co geniusz, odkrył, że na Battlelogu są poradniki i wszystkie je teraz plagiatuje na MPC. Kopiuj - wklej, pogratulować takich ludzi w MPC Media Team. Ile jeszcze tematów splagiatujesz? Dajesz wszystkie, kogo obchodzi autor.

Opublikowano

Ten co geniusz, odkrył, że na Battlelogu są poradniki i wszystkie je teraz plagiatuje na MPC. Kopiuj - wklej, pogratulować takich ludzi w MPC Media Team. Ile jeszcze tematów splagiatujesz? Dajesz wszystkie, kogo obchodzi autor.

Po 1 to nie jest kopiuj wklej, porównaj sobie.

Po 2 jest informacja o źródle.

Po 3 mógłbyś skończyć czepiać się wszystkich i wszystkiego, tylko zacząć coś sam robić.

Opublikowano

Nie wjeżdżaj mi na ludzi z MMT. Zwłaszcza, że nie robią nic złego. Nie każdy zna w/w stronę, a poza tym Cross nie przywłaszczył sobie treści z poradnika, nie napisał nigdzie, że to jego tutorial i podał źródło. Polecam zajrzeć do słownika i sprawdzić definicję słowa "plagiat". ;-)

Opublikowano

I z kogo wy chcecie zrobić idiotę. Szczęśliwie siedzę tu zdecydowanie dłużej od was. Sorki. Edycja tematu po moich postach to normalka dlatego też zawsze robię SS, taki nawyk sprzed kilku lat.

Po 1 to nie jest kopiuj wklej, porównaj sobie.
Po 2 jest informacja o źródle.
Po 3 mógłbyś skończyć czepiać się wszystkich i wszystkiego, tylko zacząć coś sam robić.

1. Nie musi być kopiuj wklej by nazwać coś plagiatem.

2. Źródło pojawiło się po moim poście. Z kogo chcesz zrobić idiotę?

3. Wybacz, że nie pogłaskałem cię po główce za kopiowanie.

Nie wjeżdżaj mi na ludzi z MMT. Zwłaszcza, że nie robią nic złego. Nie każdy zna w/w stronę, a poza tym Cross nie przywłaszczył sobie treści z poradnika, nie napisał nigdzie, że to jego tutorial i podał źródło. Polecam zajrzeć do słownika i sprawdzić definicję słowa "plagiat". ;-)

Nie podał źródła to po primo, po duo radzę tobie zajrzeć do słownika bo chyba wiki coś przekłamuje.

także taki przywłaszczony pomysł, dzieło lub zapożyczenie

No wybacz ale synonimy nie wystarczą żeby mnie przekonać. Oczywiście, że podpisał się pod tym, nie było podanego źródła a post widniał pod jego nickiem.

http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/forum/threadview/2955065221073350221/
http://iv.pl/images/37941434806210771028.png
Opublikowano

I z kogo wy chcecie zrobić idiotę. Szczęśliwie siedzę tu zdecydowanie dłużej od was. Sorki. Edycja tematu po moich postach to normalka dlatego też zawsze robię SS, taki nawyk sprzed kilku lat.

1. Nie musi być kopiuj wklej by nazwać coś plagiatem.

2. Źródło pojawiło się po moim poście. Z kogo chcesz zrobić idiotę?

3. Wybacz, że nie pogłaskałem cię po główce za kopiowanie.

Nie podał źródła to po primo, po duo radzę tobie zajrzeć do słownika bo chyba wiki coś przekłamuje.

No wybacz ale synonimy nie wystarczą żeby mnie przekonać. Oczywiście, że podpisał się pod tym, nie było podanego źródła a post widniał pod jego nickiem.

http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/forum/threadview/2955065221073350221/
http://iv.pl/images/37941434806210771028.png

Fajnie edytujesz źródło strony.

Też tak umiem: http://prntscr.com/2aplsu

Magic?

EOT.

@edit

Ciekawe, kiedy robiłeś tego screena ;)?

Na pewno przed 8 rano, ponieważ nie byłem nawet na forum zalogowany.

Jak zmieniasz treść w źródle strony to uwzględnij też daty.

@edit2

Dobrze detektywnie, teraz wyjdź i nie spamuj w tutorialu.

Sprawdzaj sobie co chcesz.

Opublikowano

Daty są w porządku, można sprawdzić moje logowania jak i twoje. Były kiedy być powinny. W tym momencie okłamujesz swoich przełożonych a daty edycji twojego 1 postu można bez problemu sprawdzić. Miałem nosa co do ciebie. W tym momencie przegiąłeś próbując zrobić ze mnie idiotę po raz 2. Wiedziałem, że coś jest z tobą nie tak.

Opublikowano

Ech... nieważne o co, ale zawsze ktoś musi zacząć się kłócić. Cross być może to skopiował, może napisał po swojemu na podstawie tego tekstu, nie wiem, w każdym razie umieścił to na MPC i przez to może więcej osób rozwiąże swój problem z grą, więc lepiej, że to tu umieścił, a czy to skopiował, czy nie, nieważne, liczy się pomoc innym. A jak zwykle musi przyjść ktoś komu coś nie pasuję i czepia się, że źródło podał trochę później.

Opublikowano

Ech... nieważne o co, ale zawsze ktoś musi zacząć się kłócić. Cross być może to skopiował, może napisał po swojemu na podstawie tego tekstu, nie wiem, w każdym razie umieścił to na MPC i przez to może więcej osób rozwiąże swój problem z grą, więc lepiej, że to tu umieścił, a czy to skopiował, czy nie, nieważne, liczy się pomoc innym. A jak zwykle musi przyjść ktoś komu coś nie pasuję i czepia się, że źródło podał trochę później.

Czy to było kopiowane czy nie, nie wiem i się wypowiadać nie będę. tylko że się z tobą ogólnie nie zgadzam bo jak coś jest skopiowane to się MA podać źródło, wtedy przynajmniej nie ma kłótni i syfu

LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...