Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] LeBlanc combo

Szczucin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jak to będzie,jeśli kogoś złapiesz na E to potem dajesz Q i jak on ucieka to W>R,a jeśli źle użyjesz E to W>Q>R.

Opublikowano

ja robię Q-W-R-E, jeżeli nie padnie przez Q-W-R łapie łańcuchem i dobijam z Q.

Opublikowano

To zależy od sytuacji , ja harasuję Q+W+W jak już kogoś trochę oskubiesz to dajesz E+W+Q+R+W :) Jednak ja zazwyczaj robiłem W+Q+R+W :P E raczej na początku jeżeli chcesz wyprowadzić pełne combo ponieważ po drugim użyciu W zdążysz się cofnąć , gdy wyprowadzisz E przed Q i poczekasz na stuna to nie zdążysz się wrócić na "bezpieczną" pozycje :)

graphic.png

Opublikowano

z Q zaczynacie, jeśli zaznaczysz przeciwnika masz większe obrażenia z innych czarów i autoattack'u. Teraz z W masz większe obrażenia więc maskujesz W. Poczytajcie sobie trochę o zmianach, wyjdzie to was na lepsze.

Opublikowano

ja mam bardzo specyficzny sposób grania LB. Do 6 lvl barrassuje wroga 1 Q+W po 6 jak już mam full combo to zaczynam tak samo czyli Q+W+E+W+Q+R. Trzeciego skilla czyli E używam wtedy gdy będe blisko wroga dzięki W i za ten czas zejdzie cały CD z Q i wtedy dokańczam ;)

Opublikowano

Ja na to mam swój sposób, harrasuje go do połowy hp z całego i gdy już zauważam ile dmg zadaje z skilli to obliczam czy będę go wstanie zabić i wykonuje ruch.

Obliczam - oczywiście w pamięci.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Q > Deathfire > W > E > R

Dlaczego takie dziwne? Ano dlatego, że Deathfire rzucony na początku nie doczeka do końca ostatniego R. Dlaczego zużywam ulta na łańcuch? Bo ma najlepszy przelicznik AP (100% Bonus dmg z AP) i jeśli przytrzyma się je do końca to zadaje kolosalne obrażenia.

Można zamienić miejscami Q i W, czasem daje lepsze efekty bo Q castuje się szybciej niż W i ta kombinacja pozwala na szybkie dopadnięcie do przeciwnika.

Jeśli po wykonaniu combo przeciwnik dalej żyje to w momencie kiedy jest zestunowany, my używamy Zhonyi i po zejściu jej efektu poprawiamy z QWE. Pozwala to na najlepszą minimalizację przyjętych obrażeń.

Polecam :)

Rada do Leblanc, dobrym pomysłem na build jest DFG, BUTY, ROD OF AGES, RABADON, ROD OF AGES, ZHONYA

Stackowanie Rod of ages jest zajebistym pomysłem bo leblanc przydaje się dodatkowa mana, HP i oczywiście AP.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Budujesz DFG !!!!

E>DFG>W>Q>R

(Na ulti castuje co Q)

Zawsze używam tego combo i one się dobrze sprawdza.

Chyba że: robisz combo osoba flashuje i nie masz zasięgu na Q z ulta to wtedy używasz W i wtedy powinno go zabić dmg z W, jeśli nie dorzucasz Q z ulta.

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...