Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] którą postać wybrać ;)

hetman1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zastanawiam się właśnie którą z postaci wybrać, potrzebuje albo dobrego topa/jungle albo mida (dywizja srebro (w takim razie fizz i kassa odpada, zawsze banowany ..[*].. ))

myślałem nad:

-Renekton (top)

-Darius (top)

-Riven (top)

-Ahri? (slyszalem ze na low elo potrafi nieźle namieszać ;d )

-Evelynn (jungle, a jak to jak składać ? ad/ap? co na ten temat sądzicie?)

-Jayce (top/mid)

-Lb (mid)

-Rengar (top, ew. jungla)

-Udyr (parę osób mi go gorąco polecało)

-Zac (jungle)

-Volibear (top/jungle)

-Xerath (mid)

czekam na jakieś sugestie co do kupna, pozdrawiam i życzę high elo ! ;)

VsxuB58.png

Opublikowano

Riven:

-mobilna

-mechanizm escape

-dash'e

-shield

-dobitka

-bonus do AD

-manaless

-dobre 1v1

-obszarowy stun

Opublikowano

Na topa polecam renektona, w obecnej mecie jeden z najlepszych toperów.

Plusy to na pewno łatwa farma, może 2 razy dashnąć, jakiś tam heal, dobry ult, stun, potrafi zadać pokaźny dmg.

Na jungle z tych co wymieniłeś to eve, eve tylko pod ap/hp.

Jest bardzo mocna, ze względu na pasywkę i tym że pink wardy są widzialne op w obecnej mecie.

Jej największe atuty to na pewno spamowalne skille, ochrona przed slowami z w, świetne ulti na rozpoczęcie walki, tym samym daje tarczę, im więcej targetów trafimy tym większa tarcza i ma z niej procentowe obrażenia.

Co składać na nią:

1.Buty mobliności

2.Spirit of the Ancient Golem

3.Rylai

4.Liandry's Torment

5.Rabadon's Deathcap albo coś defensywnego np. Omen

6.Guardian Angel

Osobiście polecam lee sina też dobry jungler lecz jak to mówią easy to learn, hard to master

Opublikowano

Evelyn jungle, ganki wychodzące od lane/towera. Bądź Ahri na midzie, ale juz moze byc ciezej. Riven dobra na TOP (ostatnio Xerathem dobre ganki robie z mida na inne lane'y i wychodzi)

Opublikowano

Polecam LeBlanc, bardzo dobry burst, każdego na combo po 6lv jak nie ma resistow :)

Opublikowano

Heimerdinger ,robisz runki ap,deff,przebicie ,idziesz na mida 6 lv i e-->r-->w i do widzenia :) przed zmianami i po zmianach jak dla mnie najlepsza postać na mida ,2 zalety tej postaci największe to te magiczne działka i rakiety na ulti którymi postacie bez hp w late zabijamy jednym skilem :>

Pierwszy item różdżka wieków ,a dalej to co chcesz ,ale z tym że klepsydra obowiązkowa jako 3,4 item.

ogarniesz skile ,podstawowe strategie ,heimerowi z dobrym skilem ciężko dorównać na midzie ,pod względem farmy i kontroli nad linią ,małe wady to że albo dobry dmg i nic obrony (poza hp) albo wyrównany bulid ,ale wtedy ,traci się na możliwościach jego skili

Polecam bulid: zaczynasz z kryształem many, Butki ,różdżka wieków ,klepsydra,rabadon,kostur rylai ,,lodowe serce

a teraz mnie hejtujcie ,pozdro :)

Opublikowano

Ahri

-przyciagniecie

-mobilnosc

-dmg

-3x blyski na ulcie

-true dmg

-nie tak latwo jej uciec , jak ult jest aktywny to raczej nie ma szans na ucieczke :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...