Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak złożyć pliki do kupy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pobrałem pewną grę open source, dostępne są do niej pliki źródłowe do własnej modyfikacji i kompilacji...

Pozmieniałem kilka rzeczy w grze dla mnie istotnych no i nie wiem jak to złożyć w kupe jakim programem..

Chciał bym zrobić plik exe oraz na ubuntu paczkę...

Sam korzystam z systemu lubuntu.

Proszę o podpowiedzi, nie jestem biegły w temacie.

Widziałem różne edytory które po zmianie w plikach potrafią wytestować grę przed jej finalnym zakończeniem... czy istnieje taka możliwość?

Opublikowano

Najlepiej poskładać wszystko jednym programem w jeden projekt, np. Code::blocksem i wtedy próbować kompilować.

PS Daj linka do tej gry ;), może złożę do kupy i dam ci gotowy do kompilacji projekt :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Właśnie w tym sęk że chcę uczyć się modyfikować i sam to zrobić żeby w przyszłości nie mieć problemów

Nie ma tam pliku main... tylko Cmake List jakiś...

Korzystam z Lubuntu... jakim programem mogę to składać ?

Proszę o jasne wyjaśnienie.

Chciał bym też podziękować za zainteresowanie tematem i chęci pomocy, doceniam to!

Ten code blocks

Jak z niego dokładnie korzystać?

Opublikowano

Mam plik w katalogu SRC Main CPP

Tylko nie wiem co dalej nie robiłem nic nigdy w takim programie,,, a chciał bym korzystając z mojego systemu Lubuntu

Instalkę pod windowsa lub paczkę i pod linuksa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...