Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamówiłem serwer na fiberhost. Wszystko mam gotowe na komputerze, wgrałem pliki na ftp. Wszystko się włączyło, wchodzę na serwer a tam wygenerowała się nowa mapa. Gdy wpiszę /spawn to mnie przenosi na spawn mojej mapy i wszystko działa, ale każdego nowego gracza przenosi na nowo wygenerowaną mapę i w dynamicznej mapie widać tylko ją. Jak ją usunąć i zrobić żeby była tylko ta pierwsza?

Opublikowano

Podaj listę pluginów lub usuń plugin multiverse-core i wgraj essentialspawn. Następnie ustaw spawn komendą

/setspawn
i powinno działać. Do tego możesz podać config AuthMe bo w tym pluginie pewnie też jest błąd w configu.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Tak mam ustawioną nazwę swojej mapy, /setspawn nie do końca rozwiąże mój problem, bo nadal będzie na druga mapa niepotrzebnie i będzie ona pokazywana na dynmapie

Opublikowano

Musisz zrobić tak :
Przeteleportuj się na spawn komendą : /spawn

Nie ruszaj się z tamtąd.

Następnie użyj komendy : /authme setspawn lub /xauth setspawn ( w zależności jaki masz plugin)

Liczę na + ;)

Piszę strony HTML, uczę się PHP i pisania pluginów do bukkita.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...