Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaki kierunek iść... :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry mówie ze nie mam pojęcia gdzie mogłbym taki temat napisac więc przepraszam. Mam pewien problem, a mianowicie juz niedlugo czeka mnie liceum. Jak sie domyślacie mam zamiar isc na kierunek informatyczny ale mam mega mega dylemat z jej dziedziną, a dokladnie nie wiem czy chcialbym zostac grafikiem (tak iść w strone grafiki na 100% aby robic ja za duze pieniadze) czy zostac programista (takze rozwijac sie tylko i wylacznie w tym kierunku). Bardzo podoba mi sie programowanie, po prostu jak zrobie nawet najmniejsza rzecz w jakimkolwiek jezyku komputerowym odrazu moj dzien staje sie pozytywny, ale i z grafiką też różnie bywa jak cos wyjdzie to tez dzien staje sie lepszy, tak jakby komputery to był moj żywioł. Nie mam pojęcia co robic bo w sumie grafik znajdzie wszedzie prace bo grafika jest w okol nas WSZEDZIE ale i programista bo teraz niemal ze kazda rzecz ma jakis system komputerowy. Prosze pomozcie co mam robic, moze rozwijac sie i w tym i w tym? Moze daloby sie zarabiac w przyszlosci na dwa sposoby w tym policyjnym kraju... Z góry dzięki za odpowiedzi. Na prawde jest to na chwilę obecną bardzo ciezka do pokonania sytuacja.

Opublikowano

Tutaj nawet nie masz co startować z pracą , idź na grafikę . Za granicą dostaniesz prace za kilka klocków miesięcznie (jeśli dobrze pójdzie) . Nie ma co tu siedzieć .

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Szkoła informatyka z ciebie nie zrobi. Sam się musisz nauczyć programować. Idź na grafika, albo na jakiś rzadszy kierunek związany z informatyką np. tele-inf. A i tak po szkole i studiach będziesz mógł pracować gdzie chcesz.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

@UP

Są tzw. licea profilowe.

@Topic

Odnośnie liceum. Jeśli chcesz się zajmować programowaniem czy też grafiką, idz do technikum informatycznego. To, że będziesz na profilu informatycznym nic Ci nie da! W technikum będziesz pisał egzaminy zawodowe, zdobędziesz zawód. W dodatku po 1 roku technikum odpadną Ci przedmioty, które w przyszłym życiu (grafika, tudzież informatyka) nie będą Ci wcale potrzebne (chemia, biologia, geografia itd.). Warto posiedzieć rok dłużej i mieć lepszy start na studiach.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Futurystycznie myśląc to dobrą opcją jest nauka C# i Visual Basic. Oraz baz danych, bo na to będzie mnóstwo chętnych na rynku.

lol.

OT. Poprostu zacznij się uczyć to co uważasz za słuszne. Umiesz rysować -> grafika. Nie umiesz nic -> programowanie.

Wybierz sobie jakiś język i zacznij się go uczyć tylko błagam nie pytaj jaki lepiej po prostu się ucz, bo jak bd co chwile pytał to zaczniesz nauke za 50 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...