Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy kat. B - Egzamin

pomocnik95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Właśnie chciałem zapisać się na egzamin praktyczny, ale jest jedna rzecz, że musze mieć okulary na egzaminie lub soczewki, a ja nie nosze jeszcze okularów. I tu jest pytanie...

Czy jak kupie okulary zerówki i w nich pójde na egzamin to egzaminator sie skapnie jakoś czy nie ? B) Czy mogę normalnie zasówać bez obaw na egzamin w zerówkach? :D

Opublikowano

Oczywiście, że tak bo sprawdzają na teście....

Pierwszy raz słyszę żeby robili przed wyjściem na plac egzaminacyjny jakiś test wzroku osoby, która powinna mieć okulary lub soczewki na egzaminie praktycznym :huh:

Opublikowano

Nie musisz mieć okularów, word ma twoje aktualne wyniki badań i ale egzaminator nie wie o tym, czy dana osoba powinna mieć okulary na egz.

Opublikowano

Właśnie egzaminator na egzaminie praktycznym ma napisane na kartce cyferki, które wskakuzją czy dana osoba musi mieć okulary czy nie :)

I dlatego pytam czy moge iść na egzamin w okularach zerowych, bo jeszcze nie mam okularów, a powinienem nosić je, bo tak mi lekarz wypisał na badaniach :) I właśnie nie wiem czy się jakoś skapnie, że mam okulary zerowe? Bo jeden egzaminator z którym zdawałem teorie mówił mi, że musze mieć okulary lub soczewki na egzaminie praktycznym...

Opublikowano

Właśnie egzaminator na egzaminie praktycznym ma napisane na kartce cyferki, które wskakuzją czy dana osoba musi mieć okulary czy nie :)

I dlatego pytam czy moge iść na egzamin w okularach zerowych, bo jeszcze nie mam okularów, a powinienem nosić je, bo tak mi lekarz wypisał na badaniach :) I właśnie nie wiem czy się jakoś skapnie, że mam okulary zerowe? Bo jeden egzaminator z którym zdawałem teorie mówił mi, że musze mieć okulary lub soczewki na egzaminie praktycznym...

A no to dzięki bo nawet nie miałem o tym pojęcia, i wprowadzam w błąd.

Ale tego jakie okulary to już chyba nie sprawdzi.

Opublikowano

Weź zerówki, egzaminator zapewne nie będzie miał wiedzy by odróżnić je od tych, które powinieneś nosić.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Nie nie powienien się interesować jakie to są tylko, że je mam na egzaminie, bo mam tak wpisane w badaniach, że musze mieć i tyle :P

Tylko musze mieć 100% pewność, że mogę iść w zerówkach :)

Admin Cienia
Opublikowano

Mają wylane na to ale w razie komplikacji możesz cos zarzucić.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Weź sobie, ja jak byłem na egzaminie teoretycznym to wcześniej musiałem się podpisać pod jakimś oświadczeniem, egzaminator ma na komputerze napisane (4 cyfry) że MUSISZ przyjść w okularach bo Cie nie dopuści, ale to jake masz okulary to jego to nie obchodzi czy masz -10 czy -2,75 a nawet -0 weź te zerówki i będziesz miał spokój, on tylko patrzy na Ciebie czy je masz i gitara ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Nie musisz mieć żadnych okolarow albo soczewek idziesz i zdajesz :) a wiec bez przypalu nie bój sie wszystko pójdzie dobrze ;) życzę powodzenia .

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Po co ci zerówki, tylko będzie cie wkurwiało ( jak tak mam ), że coś ci ciągle z nosa spada .

Zdasz na luzie, życzę powodzenia .

Opublikowano

Ha i się mylicie... Nie piszcie mu gówien, że nie ma znaczenia czy przyjdzie bez czy zy Przykład z mojej rodziny ktoś miał napisane, że nosi soczewki (nie okulary) no i ten ktoś przyszedł w okularach i na samym wejściu do samochodu oblał bo na karcie było napisane, że ma być w soczewkach. Więc go w wała nie róbcie bo to ważne jest

Opublikowano

Ha i się mylicie... Nie piszcie mu gówien, że nie ma znaczenia czy przyjdzie bez czy zy Przykład z mojej rodziny ktoś miał napisane, że nosi soczewki (nie okulary) no i ten ktoś przyszedł w okularach i na samym wejściu do samochodu oblał bo na karcie było napisane, że ma być w soczewkach. Więc go w wała nie róbcie bo to ważne jest

True. Wystarczy przejrzeć google lub też zadzwonić bezpośrednio do wydziału egzaminującego. Ja też, jak zdawałam egzamin, to miałam zaznaczone, że nosze soczewki. Akurat tego dnia mocno padało i wiało (łzawią wtedy mi oczy) , więc je wyjęłam i założyłam zastępcze okulary. Pani, która mnie egzaminowała z miejsca zapytała, gdzie są moje soczewki. Też byłam bardzo zdziwiona, ze ma to jakieś znaczenie. Na szczęście była tak miła i pozwoliła mi je szybko włożyć. Mimo to, nie sprawdzała, czy je już założyłam (może było widać, nie wiem).

Edit: Znalazłam takie informacje

http://e-szkła.pl/soczewki-a-prawo-jazdy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...