Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usa

#-Neo-#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka jestem początkującym graczem wt i dobrze zrobiłem, że gram usa ? I jaka linią iść narazie mam kupione 2 nowe samoloty f2 cos tam buffalo i f coś tma buffalo

Opublikowano

Wszyscy mówią ze USA jest trudne do grania. No i nie maja ciężkich myśliwców. Maja za to inne ciekawe maszyny, ale trochę potrwa za nim do nich dojdziesz. Aircobra na ten przykład, czy legendarne B-17... Prawda jest taka ze na pewno spróbujesz innymi nacjami - to jest kwestia czasu :)

Opublikowano

USA maja fajna serie bombowców zaczynając od B25 na B24 kończąc , Myśliwce Kingcobry Tier 7 sa fajne daje rade nimi coś ugrać te z 9T juz odstaja od samolotów na tym tierze u innych nacji a dalej jak dla mnie do 15 tieru samo gówno Mustangi P51 sa do niczego slaba sila ognia malo zwrotne wolno sie wznoszą nie mowciac juz o hevy fighterach typu Xp38 to juz kompletna porazka 3,50kg/s haha myśliwce wala wiecej ,dodać trzeba jeszcze ze to cos ma zerowa sterowność o walce kołowej mozna zapomnieć. Nie zniechęcaj sie Sabre sa podobno fajne;p

Opublikowano

Na początku gry wybrałem Brytyjczyków. Oczywiście w inne nacje też szedłem (teraz mam Brytyjczyków na 7lv) bo już mi się nudziło, zacząłem grać ZSRR i nagle mnie natchnęło na grę Brytyjczykami (gdy wbiłem 5lv odblokowałem IŁ-2 i Jak-7b) i od tej pory każdą bitwę wygrywam prawie za każdym razem jako pierwszy (nie żeby co, ale miałem przerwę od WT prawie rok bo mi się "przejadła" ta gra)...

Może to odpowie ci na pytanie w co iść i co i jak. Teraz oglądając Hallacka na YouTube zauważyłem potencjał w U.S.A od 5lv (niestety nie pamiętam teraz nazwy, ale jest to bombowiec, którego prawie nie da się dogonić xD).

Mam nadzieję ze ci pomogłem i innym, jak i trochę cie nakierowałem gdzie co i jak. Jak masz jeszcze jakieś pytanie czy coś pisz śmiało na PW. Polecam Ci też oglądanie filmów z WT (Bajtek i Hallack) tam możesz zobaczyć co robić podczas gdy masz coś na ogonie, jak i co wybranym samolotem i czy jest on czegoś warty :P

PS.: Wow, to chyba mój najdłuższy post od kąd mam tu konto xD

w5cNAHm.png

Opublikowano

Na początku gry wybrałem Brytyjczyków. Oczywiście w inne nacje też szedłem (teraz mam Brytyjczyków na 7lv) bo już mi się nudziło, zacząłem grać ZSRR i nagle mnie natchnęło na grę Brytyjczykami (gdy wbiłem 5lv odblokowałem IŁ-2 i Jak-7b) i od tej pory każdą bitwę wygrywam prawie za każdym razem jako pierwszy (nie żeby co, ale miałem przerwę od WT prawie rok bo mi się "przejadła" ta gra)...

Może to odpowie ci na pytanie w co iść i co i jak. Teraz oglądając Hallacka na YouTube zauważyłem potencjał w U.S.A od 5lv (niestety nie pamiętam teraz nazwy, ale jest to bombowiec, którego prawie nie da się dogonić xD).

Mam nadzieję ze ci pomogłem i innym, jak i trochę cie nakierowałem gdzie co i jak. Jak masz jeszcze jakieś pytanie czy coś pisz śmiało na PW. Polecam Ci też oglądanie filmów z WT (Bajtek i Hallack) tam możesz zobaczyć co robić podczas gdy masz coś na ogonie, jak i co wybranym samolotem i czy jest on czegoś warty :P

PS.: Wow, to chyba mój najdłuższy post od kąd mam tu konto xD

Pędziwiatr Havoc? xD

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

CZy jest jakiś myśliwiec zdolny go dogonić? Tylko jakiś konkretny a nie z działkami 7mm bo takimi to on mu zrobi tylko tatuaż :)

Opublikowano

Puki co to tylko atak z wysokości...z góry prawe że pionowo w dol nabieramy prędkość i atak :D

w5cNAHm.png

Opublikowano

Moze i oglądanie filmików "zielonemu" graczowi pomoże opanować podstawy, ale Tylko liczba wylatanych godzin może cie nauczyć jak grac tysiące rożnych sytuacji z których wyciągasz wnioski. Pograsz dłużej to zobaczysz ze w tych filmikach jest wiele taktycznych błędów.

Opublikowano

Każdy ma w swojej flocie jakies fajne maszyny. A ja dziś pobiłem rekord swiata: leciałem moim wellingtonem nad terytorium wroga, zrzucałem bomby i jakiś cwel sie przyplątał i rozwalił mi obydwa silniki. Padły całkiem. Ja zawinalem i dolecialem do lotniska bez mocy :p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

b17 to nie bombowiec tylko latająca platforma strzelająca. A b25 nie skręca. Mi się najlepiej gra Rosją lub Anglią. Mam tego i185 3x20mm i to dupe urywa. I jeszcze bombowiec jer cudo. 4 tony bomb :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...