Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] IP bez portu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiec tak mam serwer który ma adres IP: <adres_ip>:3213

czy jest możliwość podpięcia IP tego serwera pod domenę na proserwer.pl i żeby gdy gracz wchodzi na serwer nie musiał wpisywać portu?

1385155007-U1051712.png

Opublikowano

Dodajesz rekord SRV, np: "_s1._tcp.<domena>" z wartością: "0 5 3213 <tu podaj ip>". s1 możesz sobie zmienić na dowolną wartość. Rekord zacznie działać do 36h

Opublikowano

Żeby mieć Ip np. twojadomena.pl to musisz mieć VPS'A z tego co się orientuje gdyż tam jest port domyślny(25565 - jakoś tak).Zwykły serwer, który wykupujesz na hostingu nie da Ci takiej możliwości.

Opublikowano

Tak jak Kolega wyżej Mówił musisz miec VPS, Albo wykupic Specjalną domene na jakimś Hostingu.

Na początku Pomyślałem, że to takie, no że nie wiem. No .

Na początku Pomyślałem, że no nie wiem co z tym zrobię, a potem sobie pomyślałem.
o Zapale i zapaliłem i tyle.

tatuaz-marihuana.jpg

Opublikowano

Wcale nie musisz mieć, żadnego vps'a/dedyka/dedykowanego IP, wystarczy Ci domena u jakiegoś lepszego rejestratora, np: Home

Wchodzisz w zarządzenie DNS i dodajesz nowy rekord SRV(rekord ten pozwala na podanie dodatkowych informacji, np. właśnie portu).

Jeśli tak jak pisali Ci wyżej się nie da, to niby jakim cudem na hostingach mc można sobie dodać domenę(swoją drogą chyba wszystkie już to oferują)...

Opublikowano

na ovh.pl lub innym dobrym hostingu domen pobaw sie rekordami, RSV/pole RSV

możesz nawet przekierować ip składające sie z literek.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...