Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klan oraz pluton

patrykvxmm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Masz pewność ze chciarz 2(1) osoby/a będzie ogarnięta w twoim teamie.

2. Jeśli jesteś w jakimś leprzym klanie możecie siedzieć na mapie globalnej i trzepac Golda. w tym momencie trwa II Kampanie klanowa na której najlepsi gracze z klanów mogą wygrać prem tanki X tieru.

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Klan to nir tylko farmienie golda na mapie globalnej. Zanim jakiegokolwiek golda dostaniesz to trochę wody upłynie.

W klanie łatwiej znaleźć kogoś do plutonu/kompanii albo bitwy drużynowej.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jak ile więcej się golda dostaje? Będziesz na mapie co nie jest łatwe to będziesz miał golda. Teraz Jest to na 8t i one się nie blokują w CW więc jest dość łatwo o czołgi potem będą 10t więc nie starczy 1 w garażu. Potrzebujesz 15 osoób na CW, pluton to max 2+ty czyli 3.

Opublikowano

Ile tego golda się więcej dostaje? Jest jakiś współczynnik i trzeba grać z osobami z klanu czy można na losowej bitwie?

Zależy od prowincji. Do tego ten gold trzeba na cały klan podzielić. Do tego to chodzi jedynie o Wojny Klanów a nie zwykłe randomki.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie wiedziałem, że jest możliwość zdobycia golda bez płatności i kodu promocyjnego, ale się myliłem.

270 golda do skarbca i podzielmy to na 30 osób to nie wyjdzie zbyt dużo ;)

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie wiedziałem, że jest możliwość zdobycia golda bez płatności i kodu promocyjnego, ale się myliłem.

270 golda do skarbca i podzielmy to na 30 osób to nie wyjdzie zbyt dużo ;)

Tak, tylko zazwyczaj ci co lepiej grają dostają więcej. Do tego jak napisał Jugens, można mieć kilka prowincji.

A co do golda, czasami pracownicy WG robią małe konkursy na 200-2k golda. Hallack robił chyba o tym film.

Opublikowano

A wy gracie w jakiś klanach? Jeżeli mam czołg VI tieru to gdzie zaczynać?

Z 6t nigdzie Cię raczej nie przyjmą, a jak przyjmą to pewnie nie grają CW.

U nas od paru dni męczymy się z właścicielami prowincji ;d

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Z 6t nigdzie Cię raczej nie przyjmą, a jak przyjmą to pewnie nie grają CW.

U nas od paru dni męczymy się z właścicielami prowincji ;d

Wiele jest "akademii". Racja nie grają tam CW, ale kompanie, treningówki i w plutonach ;) Gdy zobaczą że ktoś gra dobrze, idzie do głównego, gdzie grają CW.

i do takiego klanu patrykvxmm bym ci polecił iść.

Opublikowano

Słyszałem, że do dobrego klanu to Z tier i z 1000 przegranych bitew.

Do dobrego klanu wystarczy mieć Xt i być dobrym graczem.

Opublikowano

Ja wszystkim radzie od razu jeśli jest to mozliwe dołączyć do jakiegoś klanu, byle było trochę w nim ludzi ogarniętych. Ja sam przed dołączeniem do klanu byłem książkowym przykładem pomodora, a w klanie jeździlem dużo plutonów z innymi leprzymy graczami, "podsluchiwalem" strategie, jakie perki na jaki czołg grac i jakoś wyszedlem na średni poziom (wn7 dzienne min.1200 a jak sie przyjemnie gra a w dodatku w plutonie to można spokojnie +1800 i 65% winratio). Zreszta jak wejdziecie w mój profil w grze łatwo odróżnić czym grałem przed klanem a czy po dolaczeniu .

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Zgadzam się z jarkiem, ja prawie od zawsze grałem sam i od razu widać, że trudniej wygrać bitwę.

Grasz we 3 i już masz olbrzymią przewagę, jeżeli jesteście zgrani.

Od pewnego czasu jestem w miarę ogarniętym klanem i też można zauważyć, że przez ostatnie 7 dni effi 1500, wn7 1400 i 53% wygranych bitew grając większość w plutonie.

Niektórzy staty robią czołgami typu t18, co dla mnie jest bez sensu ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...