Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Fizz

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy fizza opłaca sie mainowac jako 1 championa?

Jak tak to jak nim grac?

PS.Mam go kupionego

Gram od lipca początek, gram gorzej niz 5lvl niby zrobilem pente ale to katą przed wczoraj nawet nie mam 30lvl.

Ile bym go około ogarniał?

Opublikowano

Niby nie jest trudny, ale żeby go dobrze ogarnąć to jednak trzeba trochę nim pograć :)

Opublikowano

Jak Fizz był na rotacji to wystarczyły mi jakieś dwa dni do ogarnięcia żeby enemy papiera ściągać na 2-3 skille, a też nie mam 30 lvla. Musisz po prostu składać dobry build i robić to co do Ciebie należy czyli combo + escape. Kwestia czasu jak ogarniesz jego mechanikę i później większość midderów Ci nie straszna :)

Opublikowano

1. Tak

2. Agresywnie na miękkiego wroga, roamować jak mamy trudnego wroga

3. Zależy od Ciebie, jak się czujesz z takimi championami, na ile jesteś ogarnięty. Imo tak z 40 meczy nim zagrasz i będzie ok

Opublikowano

r , e , w , q papiera nie ma a czemuś twardszemu zabierasz 3/4 hp w dodatku r i e aoe i ma dmg duży , nie lubie grać fizzem przez to że early mnie boli bo jest mele i trudno a farmą , ale jak sie przełame i dojde do mid/late game to sieka :)

Opublikowano

Kwestia tego kim lubisz grać, jak dobrze Ci przychodzi gra Katatin'om to z nim nie powinieneś mieć problemów, kwestia ćwiczeń. A co do mechaniki to od 6lv zaczynasz być naprawdę groźny bo możesz wyprowadzić swoje Combo.

Rozpocznij naukę od farmy.

Kwestia tego kim lubisz grać, jak dobrze Ci przychodzi gra Katatin'om to z nim nie powinieneś mieć problemów, kwestia ćwiczeń. A co do mechaniki to od 6lv zaczynasz być naprawdę groźny bo możesz wyprowadzić swoje Combo.

Rozpocznij naukę od farmy.

Opublikowano

Mechanika i escape jest świetny,gorzej tylko z tym że jest banowany,ale main na wysokim poziomie(chodzi o postać).

Opublikowano

Wbijaj się z Q, zajeb AA z włączonym W i uciekaj z E.

Przy używaniu E jesteś untargetable, żaden skill nie może Ci nic zrobić,

więc zostaw ten skill na koniec (np. przerwanie ataku wieży po divie,

ucieczka przed junglerem, skok przez ścianę za przeciwnikiem).

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Fizz to świetna postać niestety na niskich dywizjach częsty ban.

Fizz ma jedynie problem z farmą ale jak poćwiczysz to naprawde bedziesz mógł niszczyć.

1 z buildów

Lich bane,zhonya,rabadon,dfg,buty na przebicie,i cos sytuacyjnie

Opublikowano

IMO fizz jest za bardzo zależy od teamu, mimo pozorów nie wycarryjesz nim bo nie ma CC. Jak masz chujowy team i nikt się nie wbija w enemy to sam przecież nie wygrasz. Fakt faktem ale ten dmg jest trochę wkurwiajacy. Zdecydowanie ahri czy ori była by lepszym pickiem

Opublikowano

Tak ale on jest jednym z trudniejszych champów z powodu E dziś uniknołem ulty lissandry z e i to raz na 5 wiec zeby go ogarnac w 100% to musisz umiec ze jak ktos cie ultuje np lissandra rzucasz e i unik a to jest trudne

Opublikowano

Tak,warto mainować Fizza.Sam go mainuje i po rozegraniu 50 normali i ~120 rankedów opanowałem go prawie do perfekcji.

Moje combo wygląda tak:

Ult na przeciwnika (ważne by dobrze wycekiwać),dostaje slowa z ulta

E żeby podlecieć do przeciwnika i zadać mu duży dmg

W żeby dać mini ignite i dość duży dmg

Q żeby dobić/uciec (jeżeli jesteśmy za przeciwnikiem to odskoczymy w strone naszego turreta na midzie)

Ja korzystam z takiego buildu:

Na start Doran Ring i 2 potiony

Farmie aż będe miał zloto na Shena i buty

Lich Bane

Rabadon/Butki

Butki/Rabadon

Void Staff

Zhonya

DFG/Abyssal Scepter

Opublikowano

Fizzem musisz rozważyć dwa comba przed 6 lvl czy idziez w+q oraz e czy też e, w i q jako odskok pod swojego towera ew przeskoczenie prawie pod tower przeciwnika(tu pomoc junglera musi byc aby zdobyć killa i nie paść). A po 6 lvl to r , e , w +q i kill twoj.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Fizz jest często banowany, łatwo go skontrować, trudny w begin a late też nie poszaleje jak się nie na feeduje. Nim się fajnie gra jak masz słabego przeciwnika na midzie, jak ktos ogania to cie tak zjedzie na midzie że ani się nie nafeedujesz ani nie pofarmisz.

Opublikowano

Fizem albo lamisz albo koxisz, nie jest bardzo trudny, mysle ze jeden owocny w meczach dzien da ci mozliwosc opanowania go i juz stwierdzisz czy rzeczywiscie CI sie podoba.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...