Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka klasa na początek?

pawix245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Wiem wiem pewnie było z sto już takich pytań ale kim zagrać na start? Grałem już gunerem (chyba 15 dobiłem), ale zaczynam od początku wiec z niego zrezygnuje. Ogólnie lubię postacie w fajnym animacjami skili, zeby dużo sie działo i fajne aoe =] Tylko proszę nie woj ;P

Z góry dzięki!

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego, jak "która klase polecacie". Każdy ma inny gust i każdy lubi grać inną profesją. Najlepiej określę się, co cie interesuje, czy wolisz tankowac, profesje magiczne, wolisz grac jako pomocnik etc. AOE ma między innymi mag, templar (?) nie wiem, czy mozna to do aoe zaliczyć, raczej tak. Glad, cler. Nie wiem, jak Bard, słyszałam, że tez ma, ale pewnie na większych lvl.

Opublikowano

Templar?

1. Aoe root z drzewka PvP na 6 targetów, ~10s w zasięgu 7 metrów (ogółem już niespecjalnie użyteczna stigma bo większość celów może łatwo uciec, zmarnować dispell potkę, itp.)
  2. Sword storm z skill booka przewracający 6 targetów naprzeciwko między graczem, a celem w zasięgu 15m.
  3. Wędka aoe przyciągająca 3 targety z 15m z stigmy.
  4. Wędka za 4k DP przyciągająca wszystkich przeciwników w zasięgu 20m od gracza do celu.

Do tego dochodzą taunty ale one nie zadają dmg.

Jeśli chodzi o sam temat to niby templar ma fajne te skille ale zdecydowanie jeśli pierwszy raz grasz w AIONa to nie polecę tej klasy na początek. A jeśli nigdy wcześniej nie grałeś klasą tankującą to będziesz się po prostu męczył. Zresztą napisałeś, że tylko nie woj, temp w sumie jest melee jak glad ale bardziej pod defa i tankowanie niż robienie dpsu.

Dużo lepszym wyjściem dla Ciebie (jeśli nie podoba Ci się gunner) jest sorcerer. Animacje skilli ma fajne (tak sądzę), olbrzymi dmg, parę ładnych aoe i ogółem jest prosty do ogarnięcia. Trochę mniej mobilny od gunnera, tzn. jak tam biegasz i strzelasz to tutaj stoisz i bijesz najlepiej z maksymalnej odległości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zależy czym lubisz grać, ja grałam templarem na start, niby ten def i inne pierdoły, mimo to nie szło mi za dobrze.

Zmieniłam postać na kleryczkę i niszczę wszystko !

Próbuj grać każdą postacią i wybierz najlepszą dla siebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...