Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nauka Javy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,polecacie jakiś darmowy i skuteczny kurs www Javy?

Mam zamiar rozpocząć nauke i szukam najlepszego z dostępnych w internecie.

Jeszcze pytanko

Ile wam zajeła nauka Javy?

Piszą że jest łatwa i w 3,4miesiące da rade sie nauczyć ;)

Dzięki z góry ;)

Opublikowano

Możesz przejrzeć tematy na forum, nie tak dawno ktoś też pytał się gdzie można nauczyć się javy. A nauczyć się javy to znaczy?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja się jej już ucze ponad rok i dalej nie ogarnam większości.

Opublikowano

@topic

nie zgodzę się troszkę z tym, owszem może składni nauczysz się w kilka miesięcy, ale to jedno a umiejętność układania algorytmów to 2 i przelewanie je na kod to 3 nie wspominając o logicznym myśleniu :)

powodzenia. ;)

Składni w kilka miesięcy? Chyba jakiś ułom by musiał się uczyć xD

Jedynym wyznacznikiem sukcesu w programowaniu jest logika, składnia to kwestia przypatrzenia się kodowi i przeanalizowaniu elementów charakterystycznych, a algorytmy to jedynie logiczne myślenie. Jedyną potencjalną trudnością dla osoby myślącej logicznie jest znajomość wbudowanych funkcji oraz bibliotek, które poznaje się w miarę programowania w danym języku. Ja piszę swój projekt i w miarę pisania zmieniam sporo rzeczy, bo poznaje nowe, lepsze, wygodniejsze technologie, które warto zastosować.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Składni w kilka miesięcy? Chyba jakiś ułom by musiał się uczyć xD

Jedynym wyznacznikiem sukcesu w programowaniu jest logika, składnia to kwestia przypatrzenia się kodowi i przeanalizowaniu elementów charakterystycznych, a algorytmy to jedynie logiczne myślenie. Jedyną potencjalną trudnością dla osoby myślącej logicznie jest znajomość wbudowanych funkcji oraz bibliotek, które poznaje się w miarę programowania w danym języku. Ja piszę swój projekt i w miarę pisania zmieniam sporo rzeczy, bo poznaje nowe, lepsze, wygodniejsze technologie, które warto zastosować.

miałem tu na myśli "głębsze" poznanie języka nie tylko składni ale także sposoby kompilacji kodu, tłumaczenie kodu, różne techniki optymalizacji itp...

Opublikowano

@UP - Wtf? Sposoby kompilacji? Tłumaczenie? W sensie na koreański?

Co do tematu - Nauka składni może zająć więcej niż miesiąc (ja po 2 miesiącach nie wiedziałem jak się używa 'native').

708121422388637873334.png

Opublikowano

zawsze zależy od użytkownika, ja znając dobrze C++ po prostu oglądam vTuT'y i rozumiem i pisze aplikację. Choć teraz więcej poświęcam na php itp. :D

Ale pisanie gier na przeglądarkę brzmi ciekawie ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...