Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj mam problemy z grą. Ping jest w granicach 130+ i strasznie laguje. Postać reaguje po dłuższym czasie efektów skilli nie widać. Co może być problemem? w innych grach sieciowych (Counter-strike) ping jest normalny i nie laguje a w lolu owszem :/

Opublikowano

CS, a LOL to dwie, zupełnie inne gry. CS to stara gra, nie wymaga takiego dobrego sprzętu. Jaki masz internet ? Bo albo to przez problem z wysyłaniem transferu na serwery Lola, albo Riot znów ma lagi na swoich serwerach.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Może być to wina Riotu, bo ostatnio są coraz częstsze lagi.

Aczkolwiek jeśli to nie wina Riotu, wyłącz 'pmb'exe' w procesach podczas gry, jeśli pomoże to po prostu odinstaluj pando media booster.

279981407253602336505.png
Opublikowano

CS, a LOL to dwie, zupełnie inne gry. CS to stara gra, nie wymaga takiego dobrego sprzętu. Jaki masz internet ? Bo albo to przez problem z wysyłaniem transferu na serwery Lola, albo Riot znów ma lagi na swoich serwerach.

Nie wymaga dobrego sprzętu, ale ping zazwyczaj był podobny. Mam internet bezprzewodowy z Orange.

Może być to wina Riotu, bo ostatnio są coraz częstsze lagi.

Aczkolwiek jeśli to nie wina Riotu, wyłącz 'pmb'exe' w procesach podczas gry, jeśli pomoże to po prostu odinstaluj pando media booster.

Odinstalowałem pando media booster.

A jeszcze takie pytanie. Ile fps wyciągnie moja karta graficzna?

-Ati mobility radeon HD 3400 1gb (zintegrowana)

Opublikowano

Nie wymaga dobrego sprzętu, ale ping zazwyczaj był podobny. Mam internet bezprzewodowy z Orange.

Odinstalowałem pando media booster.

A jeszcze takie pytanie. Ile fps wyciągnie moja karta graficzna?

-Ati mobility radeon HD 3400 1gb (zintegrowana)

Sama grafika nie wpływa ogólnie na FPS, jeszcze procesor ma w tym swój udział.

Nie wymaga, ale CS ma o wiele zaniżone wymagania niż LOL :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Z tego co wiem to serwery RIOT na EUW są obecnie w stanie samozapłonu - czyli pierniczą im się dzień w dzień po każdym patchu-partachu i to nie jest tajemnica.

Co do EUNE - czasem magiczna opcja "napraw" pomaga. Niestety nie u mnie i także odczuwam lagi od dłuższego czasu, gdzie ping wynosi powiedzmy 60 by podskoczyć co parę sekund do 500 i utrzymywać się tak przez dłuższa chwilę. Niestety jeśli chodzi o EUNE to albo RIOT albo jego dostawcy sieciowi coś partaczą.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...