Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NWM CO ZROBIĆ CO WYBRAĆ :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R
E
K
L
A
M
A
A
A
A
A
A
A

Mam pytanie do graczy minecrafta

Serwer 20 slotów

Hosting: Mineserv.eu

I nie bardzo wiem czy stawiać serwer:

Free Build:

- Free działki

- mini targ

- mały sklep ( z małą ilością towaru )

- nowe craftingi

- łatwy/średni/trudny drop ze stone ( proszę napiszcie swoją propozycje )

- drop z liści itemków ( tak/nie )

to jest część takich dupereli, ponieważ nie napiszę wszystkich pomysłów...

SURVIVAL

- drop ze stone mały/średni/duży

- exp ze stone czy butelki z expem

- z lisci lecą koxy/złote jabłka ( tak/nie ) ( procent byłby mały )

- spawn ( duży z duperelami takimi jak spawnery ) ( mały tylko z jedzeniem )

- teleportowanie na spawn raz na jakiś czas czy bez limitu dla zwykłego gracza

- guzik z losowym tp tak/nie

Survival + działki ^^ pomysły z obu

Proszę opisać jakie serwery lubicie itd. Co do innych to jestem fanem tylko skyblocków, ale takie serwery trzeba robić od samego początku około 100 slotowych + jest ogromna konkurencja.

Opublikowano

Zrób jakiś ogarnięty Freebuild, działki, targowiska, sklepy, skupy, pastwiska za kasę, jakieś areny, działki VIP, schronienia, domy wymiany, ratusze itp.

Opublikowano

Chętnie zagrał bym na jakimś dobrze zrobionym FreeBuildzie, kopalnie, spore działki, jak i też warto zapodać własne pomysły np. mob arena, czy też może coś innego,

704371448266406298964.png

Opublikowano

Dobrze zrobionym :P o to można się nie martwić, ale zamiast mob areny nie lepiej bossy? Działki 50x50 ? + Sklep to jest właśnie problem, czy zrobić z 1/3 wszystkich itów, czy po prostu dać diaxy i podstawowe produkty.

Opublikowano

Dobrze zrobionym :P o to można się nie martwić, ale zamiast mob areny nie lepiej bossy? Działki 50x50 ? + Sklep to jest właśnie problem, czy zrobić z 1/3 wszystkich itów, czy po prostu dać diaxy i podstawowe produkty.

Ja bym ci radził, jak już chcesz dawać takie działki, to może lepiej aby były do kupna. Ale aby były także drogie, bo gra się szybciej znudzi. Co do sklepu zrób tak, aby ceny były średnie, ale żeby nie było za łatwo a nie za trudno. Ja bym nie dawał tych lepszych itemów diaxów, itp. Bo gracz będzie miał dużo kasy i wykupi caly sklep, i gra się znudzi, pójdzie na mapę surowcową i nie da zbierać itemów bo każdego zabije. Ja miałem taka sytuację na serwerze.

Bo był jakiś bug z jobs czyli z tymi pracami.

Opublikowano

Dobra to tak:

Na surowcowej można offnąć pvp A co do sklepu to mi chodzi o to, że jak dam sklep ze wszystkim itd, to jest po prostu monotonne, ale można spróbować tak, aby kase zarabiać z upraw itd, a diaxy i inne cenne kruszce pozostawić tylko ze stona i nie dodawać do sklepu. Co do upraw to chodzi za sprzedane zborze itd.

Opublikowano

Dobra to tak:

Na surowcowej można offnąć pvp A co do sklepu to mi chodzi o to, że jak dam sklep ze wszystkim itd, to jest po prostu monotonne, ale można spróbować tak, aby kase zarabiać z upraw itd, a diaxy i inne cenne kruszce pozostawić tylko ze stona i nie dodawać do sklepu. Co do upraw to chodzi za sprzedane zborze itd.

Co do surowcowej, hmm PVP nie pasuje aby było wyłączone. Jest większa zabawa, musisz być ostrożny aby nikt Cię nie zabił ;) A bez PVP to tak dziwnie trochę ;) Dasz np. w regulaminie kampienie na spawnie na surowcowej karane banem na 1 godzinę. Możesz dać też jakąś ochronę dla nowych graczy. A do sklepu jest bezsens aby dawać wszystkie itemy, lepiej dać tylko jakieś podstawowe, a pozostałe niech gracz sobie zdobędzie w swoich siłach.

Nigdy nie rób jakiś tartaków, piasków, kopalni bo taka gra się szybko nudzi ;)

Opublikowano

Co do kopalni to moim zdaniem powinna być, ponieważ gracze którzy mają lagi po prostu w inny sposób nie były by w stanie kopać bezpiecznie, równo bo ktoś by go zabił bez problemu,a ja chce dać małą kopalnie. Co do surowcowej wystarczy spawn uformować tak, aby zminimalizować kampienie. Sam mam spore lagi i staram się dać graczom miłą atmosferę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...