Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Forum xaa.pl, problemy z konfiguracją.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Wykupiłem ostatnio pakiet 'Serwer PRO' na xaa.pl

Do serwerów PRO lub lepszych oferują gratisową instalacje stron - wybrałem "Drupal 7.22 [PL]".

Niby wszystko działa, konto mam, panel admina jest, wgrałem nowe skórki (themes) wszystko ładnie.

Loguję się na FTP serwera przez WinSCP, chciałbym zmienić stronę startową (edytuję napis, zmieniam obrazek, logo...) zapisuję i dalej dupa.

Na FTP jest po mojemu, ale gdy wchodzę na forum dalej jest wygląd poprzedniej kompozycji, nic mojego nie weszło w życie.

I teraz moje pytanie:

Czy trzeba zresetować jakoś stronę? Czy np. edycję strony przeprowadza się jakoś inaczej? Wykupiłem dość tani pakiet, ale z dobrymi jak na ten hosting możliwościami, aby podszkolić się w stawianiu/edycji takowych for (poza tym będę próbował stworzyć jakąś swoją stronę w przyszłości).

Nie znam się na tym aż tyle, dlatego proszę Was o pomoc - każda wskazówka jest mile widziana i nagradzana ;)

Pozdrawiam i z góry dziękuję!

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jesteś pewien że silnik korzysta z zasobów zlokalizowanych dokładnie tam gdzie je zmieniałeś? Może edytujesz zły styl. Próbuj dalej i czyść dane przeglądarki, bo możesz nie dostawać prawdziwych obrazków

Opublikowano

Jesteś pewien że silnik korzysta z zasobów zlokalizowanych dokładnie tam gdzie je zmieniałeś? Może edytujesz zły styl. Próbuj dalej i czyść dane przeglądarki, bo możesz nie dostawać prawdziwych obrazków

Czyszczę cache, używam dobrego silnika (obrazek mi zmieniło, nie chce mi zmieniać tekstu..), styl mam tylko jeden wgrany, więc nie ma opcji pomyłki.

Jakieś dalsze info?

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...