Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)) chciałbym się dowiedzieć kilku informacji na temat BTC czy na dzień dzisiejszy opłaca się inwestować w maszynę do kopania BTC poprzez karty graficzne??(bo jak wiadomo tylko one są obciążane podczas kopania przez program) oraz myślałem żeby zrobić takie set up do kopania:
Płyta główna:MSI 890FXA-GD70
Procesor:AMD Sempron 145
Kostki Ram:2GB DDR3(tylko nie wiem jakie ;_; pomóżcie)
Karta Graficzna:??(niżej wyjaśnie ocb.)
Dysk Twardy:Western Digital Caviar 80GB

Obudowa:CoolerMaster HAF X

Zasilacz:??(niżej wyjaśnie ocb.)

Jeżeli chodzi o karty graficzne to wiem że Radeony miażdżą Nvidię jeżeli chodzi o wydajność i wykorzystanie do kopania BTC i myślałem nad 3xRadeon HD 6990 lecz cena tych kart jest miażdżąca...;/ słyszałem że można też kopać bitki poprzez porty USB 3.00 takie jak tutaj są:http://www.amazon.co.uk/ASICMINER-Block-Erupter-336MH-Generation/dp/B00CUJT7TO/ref=sr_1_1?m=A2UXVS9XRUR1QZ&s=merchant-items&ie=UTF8&qid=1386605973&sr=1-1&keywords=ASICMINER+Block+Erupter+-+4th+Generation+-+ASIC+USB+Bitcoin+Miner

i właśnie jeżeli o zasilacz też pytanie bo nie wiem jaki odpowiedni wybrać jeżeli wszystko pójdzie po myśli ; )) tak więc proszę o pomoc i PS proszę nie pisać żadnych negatywnych komentarzów na temat BTC ;))

Opublikowano

Nie opłaca już się coraz bardziej. BTC można wykopać coraz mniej (bo wiadomo jest odgórny limit) i jest coraz ciężej. Kopanie przez USB, to sobie sam wyjaśnij jakie to ma możliwości wobec takiego radeona.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Rok, dwa lub trzy lata temu to było jeszcze sensowne, teraz to jest kombinowanie jak koń pod górę i obudzenie się z tym nieco za późno.

Dziwne jest to, że na tym forum wychodzisz z takim pytaniem, gdzie 99.xx % osób nie miało nigdy z tym styczności (ew. nieliczne z nich z artykułem - dwoma na temat BTC), a nie na jakimś innym (nie będę wymieniał, bo jak wiesz o co chodzi z BTC, to wiesz gdzie pytać).

Jeśli już bawić się w BTC, to na różnicy kupno/sprzedaż (a warto!) jak to ma się z akcjami i walutami na rynku.

9obpmnjr.png

Opublikowano

dziękuje bardzo za wyrozumiałość ;)) no cóż teraz to zmiana "koparek BTC" będzie pewnie co 3-6 miesięcy skoro tak trudno kopie się bloki ^_^ a za kilka lat to codziennie trzeba będzie sprzęt wymieniać-.-eehh... lepiej próbować na każdych forach zadać pytanie niz wcale ;P a to forum śledze od dawna i wydaje mi się zajebiście pomocnym :)) tak więc dzięki jeszcze raz za pomoc i jakby co to pisać w tym temacie jeżeli ktoś miał styczność ;P

@Edit1: a co myślicie o tym?? tzw. skryptach http://www.coinwarz.com/cryptocurrency czy jeżeli np kopałbym te skrypty to musiałbym mieć taki sam sprzęt co do kopania BTC czy "lżejszy??"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...