Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bardzo malo fps. Duży spadek ;/

G4m3killer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam problem z lolem. A mianowicie wczoraj ostatni raz sobie grałem w lola i mialem 60 fps (mam tylko ustawione aby bylo max i tyle wyciagało). Ustawienia grafiki mialem na średnie. I dostałem bana od Leave Buster. Dziś wchodze bo unbanie i chce sobie zagrać. Wchodzę do gry, ale jakoś dziwnie długo gra mi się ładuje zanim do 100 % doszlo to mineło sporo czasu. Dobra przeczekałem i wbiłem do gry. Wszystko się zacina. Lagi kompletne 3 fps. wiec przestawilem na najnizsze ustawienia i max 15 fps wyciaga...

Po dostaniu bana jeszcze instalowałem jakieś dodatki do windowska i przeinstalowalem avasta poniewaz cos sie zepsuł i było, ze ochrona nie aktywna. Jakieś porady? Dam 2 dzienny limit like jesli rozwiąże problem :)

Opublikowano

Może problem z internetem jakiś. Rób format,a nie się męczysz.

Opublikowano

Uff - problemy z FPS nie wynikają na pewno ze słabego internetu.

Ten poradnik pomógł mi wiele, kiedy grałem jeszcze na tosterze:

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

Z tego co jednak rozumiem, to nie posiadasz tostera tylko jako taki komputer.
Pierwsze co powinieneś sprawdzić za pomocą menadżera zadań, to ilość zjadanych przez LoLa zasobów. Jeżeli liczby te przekraczają normę (np. zużycie pamięci 600 000)
to problem leży właśnie w aplikacji. Najpierw, zamiast reinstalować czy formatować polecam mniej radykalne środki - wybierz opcję napraw na pierwszym ekranie Lunchera (górny prawy róg ikonka trybików). Jeżeli dalej występuje problem - CCleaner + defragmentacja.

Jak powiedział up - sprawdź pracę wentylatorków i ogólne nagrzanie się komputera za pomocą jakiegoś programu do pomiaru temperatury dysku/procesora/karty graficznej.
Dalej - spróbuj pokombinować z avastem - np. deinstalacja i ponowna instalacja. Możliwe też, że Avast blokuje określone funkcje aplikacji LoLa, przez co zwiesza się klient - sprawdź koniecznie.

Jeżeli wszystko to zawiedzie, to jedyne co będziesz mógł zrobić to zreinstalować LoLa a jeżeli i to nie pomoże to nawet windowsa.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Zauważyłem, że cały komputer muli.

Wczoraj jeszcze śmigał niczym nowy, a dziś ledwo co chodzi. Wszystko się zawiesza :/

Mam takiego lapka: http://www.ceneo.pl/21106646#tab=spec Jest według mnie dobry zwłaszcza na lolu powinien śmigać,ale dziś coś sie zepsuło :/

Hmm.. Nie wiem co tak mogło w 1 zmienić działanie lapka. Może jakieś adware? zazwyczaj jak widze podejrzane programy to je usuwam.

A co do temperatury to lapek jest chlodny wiec nie powinien w tym tkwic problem.

@edit

Internet tak samo muli ładnie jak nigdy dotąd :/

Opublikowano

Wiesz - ja jednego dnia grałem w Wiedźmina, wyłączyłem komputer po czym następnego dnia miałem spaloną kartę graficzną <3 więc opcji jest wiele.

Możliwe, że któryś z dodatków do Windowsa zwyczajnie go zepsuł. Możliwe też, że masz wirusa a Avast nie daje jakiejś super-mega ochrony plus przez czas jego bycia nieaktywnym mogło coś się wedrzeć i zadomowić w systemie.

W takim wypadku ja osobiście radziłbym zrobić format - o ile istnieje taka możliwość przemęczyć się te 3 godziny i nie szukać rozwiązania przez cały dzień. Oczywiście jest to ostateczna opcja i powinieneś zastanowić się, lub poczekać na jakąś inną odpowiedź od osoby, której przydarzyło się coś podobnego. Postaraj się więc najpierw o przeszukanie komputera pod względem szkodliwych programów. Możliwe, że któryś uszkodził Windowsa i teraz nie obędzie się bez reinstalacji go.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Udało mi się zyskać 30 fps i już jakiś postęp :)

Usunąłem malware z kompa (wszystko trzeba robić samemu. Avast nawet nie piśnie :/ ).

Później wbiłem w lola i w ustawieniach wideo wziąłem przywróć domyślne. Zmieniłem tylko rozdzielczość ekranu i tym sposobem zyskałem 30 fps. Czasami spada do 20, ale max to 30 fps. Może jeszcze jakieś inne ustawienia w lolu sprawią, że skoczy do tych 60 fps które byly.

PS. Po wbiciu na lola mialem ciagle te 3 fps, ale usunięcie malware nie przeszkodzi :)

Opublikowano

avasta musisz uninstalować specjalnym programem ale zanim to zrobisz wyłącz ochronę rezydenta albo w czasie rzeczywistym czy jakoś tak bo tak to zostaje po nim syf

a tak to co więcej możesz zrobic.. riot wprowadza skiny i zbiera kaske

60fps raczej nie wróci ;)

Hejo

Opublikowano

a tak to co więcej możesz zrobic.. riot wprowadza skiny i zbiera kaske

60fps raczej nie wróci ;)

Nie rozumiem o co chodzi z tym, że zbiera kase i wprowadza skiny...

Czemu miało by nie wrócić jeśli wczoraj jeszcze było te 60 fps ?:)

Opublikowano

Nie rozumiem o co chodzi z tym, że zbiera kase i wprowadza skiny...

Czemu miało by nie wrócić jeśli wczoraj jeszcze było te 60 fps ? :)

Nie prawda ;)

Polecam Ci zaaktualizowanie sterowników do grafiki(powinieneś grać spokojnie na full'a z takim sprzętem).

Opublikowano

AMD Radeon™ HD 7520G + HD 7670M Dual Graphics

Nie mogę coś znaleść + komp ładnie mi muli. możecie podrzucić ?:)

11 Malware wykrylo przy skanowaniu. Ja nie wiem jak ten Avast dziala :)

Opublikowano

Tylko dziwi mnie to że jeszcze wczoraj ładnie się utrzymywało fps na 60 i prawie caly czas a teraz 20-30 fps...

strasznie dziwne to jest. podajcie mi co macie zaznaczoen w wideo w grze :)

Opublikowano

Sprawdź tę temp. Programem hwmonitor. Może na procku nie ma dużo pasty lub została źle nałożona i jest jej trochę na płycie co skutkuje spadkiem wydajności. Jeśli to nie to, dysk może być zasmiecony ew. Uszkodzony. Jeśli pasta jak wcześniej napisałem jest nałożona poprawnie formatuj komputer.

Opublikowano

W ustawieniach wideo odznacz synchronizacje pionowa, to co jest nad tym lub pod tym, i wyłącz cienie. W moim przypadku dostałem kopa fps'ow.

Opublikowano

Zmieniłem no i doszlo tylko do 40 fps.

Dziwi mnie to, że przed wczoraj na tych wymaganiach ladnych szlo 60 fps.

W csie też mam spadek łady fps. zawsze mialem 100 cos a teraz okolo tez 40 :(

Opublikowano

Heh. Zrobiłem przywracanie systemu do tego punktu przed dezinstalacja niepotrzebnych programow i odziwo w lolu mam 150 fps :D Wiecej niż wcześniej :D Tylko ciekawi mnie czemu tak się stało, że był ten spadek fps :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...