Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobór karty graficznej.

Okrzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
już na wstępie chciałbym uprzedzić was, że jestem w tym wszystkim totalnie zielony, BO MAM PRZECIEŻ PRAWO.
Zastanawiam się nad zmianą karty graficznej, ponieważ moja GeForce'ka GT 520 mi najzwyczajniej w świecie nie wystarcza. 8S
Specyfikacje komputera może nie są z kosmosu, ale myślę, że uda wam się dobrać coś na czym pocisnę choćby bf'a 3 na średnich ze stabilnym fps'em.
Oto one (jeśli by czegoś brakowało to prosiłbym o podanie jakiegoś programiku, który mi ułatwi opisanie sprzętu, tak naprawdę zapomniało mi się co i jak było :D):

AMD FX-4100, czterordzeniowy, każdy rdzeń po 3,6 GHz'a

Zasilacz 500W, lecz nie jestem w stanie podać jaki.

Dysk 1T, chociaż nie wiem czy ma to jakieś znaczenie..

No i oczywiście aktualna karta przy tym zestawie, czyli GeForce GT 520.

Jak już mówiłem, jest mi to wszystko całkowicie obce, więc bądźcie proszę wyrozumiali ;)

Byłoby super gdybyście zmieścili się cenowo w przedziale tak 500-600 zł, jest to maksimum, ewentualnie 700zł jeśli naprawdę będzie taka potrzeba.

Opublikowano

POLECAM nvidie geforce z serii gtx sam mam gtx'a 760 i sie srpawdza dobrze razem z 4 rdzeniowym i 7

gtx 760 w tym budżecie raczej nie znajdziesz.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

okej, Radeon r9 270x - powiedzmy, że by mi odpowiadał.
A teraz jak będzie się spisywał? co mogę po nim oczekiwać? W ogóle z radeonkami do tej pory nie miałem styczności :D

@Edit:
rozpatrywałem również opcję GTX 560

Opublikowano

@Up:

Okej, serdeczne dzięki za pomoc :)

Jeszcze tylko jedna kwestia, orientujecie się czy mógłbym gdzieś na miejscu znaleźć zestaw? Okolice Sosnowca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...