Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mandat

Rakocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezapłacony mandat trafi do poborcy skarbowego, który będzie próbował go "ściągnąć" w drodze egzekucji administracyjnej.

Opublikowano

Nie. Mandat po jakimś czasie traci termin ważności. Może przyjść komornik i zabrać jakąkolwiek rzecz o podobnej wartości, bardzo rzadko... Zależy jaka kwota tego mandatu jest. Co do ostatniego pytania, to jeśli zapłacisz mandat na poczcie, to masz już na to "wyjebane", czy doszedł, czy nie. Potwierdzenie trzymasz w ręku.

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

Jeśli go zapłaciłeś to prawdopodobnie masz jakieś pokwitowanie wpłaty. Egzekucji to znaczy, że chyba bank się tym zajmie. Odsetki są naliczane jak przekroczysz jakiś tam termin zapłaty od wystawienia mandatu, zwykle ich nawet nie ma, a jak są to nieliczne. Żeby sprawdzić to najprawdopodobniej musiałbyś iść na policję, są też chyba strony internetowe od tego.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Mandat to 100 zł.
Nie wiem czy ten ktoś zapłacił bo wymiguje się od pokazania potwierdzenia.
Chciałem to jakoś sprawdzić.
Przeczytałem przed chwilą ,że odsetki nie rosną, ale jak komornik wpadnie to bierze 100zł + 6 zł od skarbówki.
Poza tym złapali mnie w Świdnicy a zameldowany jestem w Łomży ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...