Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Sion a dzisiejsza meta

kfs

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Witam was wszystkich!

Co myślicie o Sion'u na dzisiejszej mecie?

Opłaca się nim jeszcze grać?

Jako adc toper itd. ?

Proszę was o zdanie na jego temat.

@Edit: PROSZĘ ADMINA O POPRAWĘ BŁĘDU W NAZWIE TEMATU!

Opublikowano

Sion na dzisiejszą mete jest zepsutym championem. Pamiętam jak jego main build był pod ad/speed/cryt niby było fajnie ale jak miało się włączonego ulta z life stealem lecz jak dostałeś podpalenie to kupe sobie mogłeś zrobić. Ap moim zdaniem też jest do czterech liter, może niektórym jakieś nieliczne gry się uda wygrać ale... szczerze nie polecam. Riot już ponad rok temu wspominał o reworku jego i nic nie wiadomo dalej o tym.

Opublikowano

Witam was wszystkich!

Co myślicie o Sion'u na dzisiejszej mecie?

Opłaca się nim jeszcze grać?

Jako adc toper itd. ?

Proszę was o zdanie na jego temat.

@Edit: PROSZĘ ADMINA O POPRAWĘ BŁĘDU W NAZWIE TEMATU!

Poprawiony.

Dawno w grze SION'a nie widziałem, nie wiem jak się nim gra, ale myślę, że z jego lifestealem można dużo zdziałać :)

8372383248.png
Pasjonat
Opublikowano

Poprawiony.

Dawno w grze SION'a nie widziałem, nie wiem jak się nim gra, ale myślę, że z jego lifestealem można dużo zdziałać :)

Dzięki za poprawę nazwy tematu.

Też myślę ,że jego lifesteal'em można dużo zdziałać chodzby na topie jak już nie na adc.

Mainuje go ktoś z tego forum lub mainował?

Opublikowano

HAHAHHAHAAHAHH SION ADC, OJAPIEROLE BRĄZ 5?

Nie no kurwa, pr0, el0 op pomysł. Sona ad jest bardziej viable od tego gówna.

Sion jest out of meta. Każy w s1+ wie, że zanim on dobiegnie ze swoim stunem do przeciwnika, to ten, jeżeli jest mobilny dawno się cofnął.

Ult... niby dobry, ale, by coś robił potrzebne jest ad. Budowanie go pod ad to trolling. Stun na ryj i sion śpi.

Budowanie siona pod adc jest jeszcze głupsze, bo nie macie mocnego dd, a jak wiadomo ( lub też nie [brąz] ) oberwie focus i zniknie w 2s

Opublikowano

Sion jak dla mnie tylko do zabawy na normalach. Ja go robiłem pod lifesteal, kryty i trochę atak speeda. Ale uważam, że lepiej budować pod ap (lich bane core) i sama tarcza dużo zadaje dmg lub chroni Cie. The Rain Man na streamach ostatnio sporo nim gra na midzie pod AP i całkiem całkiem mu idzie.

Nie polecam na rankedy no chyba, że do jungli ale są lepsze picki.

Opublikowano

Grałem Sionem na solo topa przeciw Master Yi i szło mi świetnie.

Gdy budujesz go pod ad kradzież życia to idzie gładko.

Opublikowano

Sion na dzisiejszą metę nope. Włączasz ulta i nagle nikogo na mapie nie ma, kończy się ult wszyscy nagle się pojawiają. Poza tym nie jest mobilny a, że ad sion polega na aa to praktycznie nigdy nikogo nie ubije tyle w temacie.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Ap sion mid jak już coś, to może jeszcze coś zrobić.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

AP tak, AD nie.

AP masz aoe dmg, mocną tarczę, AD masz lifesteal którym nie wyleczysz sie bo ignite/cc na twarz i śpisz ;_;

Pasjonat
Opublikowano

Więc wychodzi, że sion jest do dupy, a szkoda.Może po tym zapowiadanym reworku coś będzie lepiej.

Opublikowano

polecam ogladac the rain man'a

jest grywalny ap jak się roamuje

wiadomo bardziej troll pick niz viable ale jak sie umi nim grac to cos ugrasz

­

Opublikowano

Na dzisiejszą metę już nie zabardzo nadaje się ;x. Szkoda, bo fajna postać. Choć jakoś niedawno nukeduck nim grał na ap na midzie :D. Szło mu nawet nieźle :P.

Potrzebuje on reworka tak jak urgot, shaco, warwick ;].

Opublikowano

AD=low-lvel'e AP-nawet,nawet grywalny.

Co do samej postaci to łatwy do skontrowania i brak mechanizmu escape/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...