Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmyślanie || Rozkminy

Manna;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy często zdarza wam się spędzać dużo czasu nad rozmyślaniem o wielu sprawach? Mi osobiście dość często się to zdarza, rozkminy te są różne zaczynając od jakiś idiotycznych rzeczy kończąc po planach na dalsze życie czy coś tego typu. Czasem np. przed spaniem czy będąc na fajce na balkonie zdarza mi się bardzo długo rozmyślać o danej rzeczy. Nie wiem czy to dobrze czy też nie, gdyż im dłużej nad czymś rozmyślam tym rodzą się większe wątpliwości jednak czasem pojawiają się lepsze rozwiązania. Gdzieś słyszałem iż rozmyślanie co by było itp. jest bez sensowne, powinno się żyć tym co jest teraz, a nie snuć nie wiadomo jakie plany.

Jakie jest wasze zdanie? Czy rozkminy na różne tematy są ważne, przydatne czy też są stratą czasu? Oraz czy wam także zdarza się czasem i z godzinę, dwie rozmyślać na dany temat?

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

mi o śmierci to raczej nie, ale o sprawach osobistych jak najbardziej lub np. po co ja taką szkołe wybrałem / takie studia jak mogłem inne i jest gruba rozkmina xD

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

mi o śmierci to raczej nie, ale o sprawach osobistych jak najbardziej lub np. po co ja taką szkołe wybrałem / takie studia jak mogłem inne i jest gruba rozkmina xD

Czasami mam tak wieczorem, gdy sobie w łóżku leżę. Myślę po prostu nad wszystkim i myślę, czy teraz jest wszystko dobrze, czy coś zmienić itp. Czasem przypominam sobie w ten sposób o ważnych sprawach, których bym po prostu zapomniał :)

@ 700 post :P

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

ja sobie tak rozmyślam o cywylizacjach pozaziemskich , czy oni też muszą pracować , czy wiedzą że istniejemy , czy jesteśmy podobni do szaraków .. czy nibiru przyleci , jak bedzie wyglądało moje życie gdy zaczne się uczyć grafiki 2d , i myśle czy jak zostanę mężem to czy bede dobrym? , czy bedze miec zdrowe dzieci? MPCforum? .. takie pierdoły :P

..

Opublikowano

no rozmyślanie mi się często zdarza lubię sobie tak pomyśleć, czysto myślę co jest po śmierci co tam jest jak wygląda czy to pustka czy to raj nwm, o szkole zdam nie zdam nwm możne da rade, ogólnie fajnie jest tak sobie pomyśleć dobre na zabicie nudy w szkole,rano i wieczorem ;d

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Jeżeli o mnie chodzi rozmyślam codziennie.

Najczęściej przed snem lub kiedy słucham muzyki. Zazwyczaj myślę o tym co zrobię kiedy skończę szkołę, gdzie pójdę, jak będzie wyglądało moje życie w przyszłości, czy mogłabym coś zmienić... Czasem nawet o tzw. 'kosmitach' - czy oni istnieją ?, czy odwiedzają nas ?, czy chcą wykorzystać nas do swoich celów ?, jeśli tak, jakich? etc. O śmierci, jak wygląda życie po niej. I innych błahostkach życia codziennego, np. co przyniesie jutrzejszy dzień.

large.gif

Opublikowano

Przeciętny człowiek ma około 70 tys. myśli na dzień, tak więc nic dziwnego.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak się ma mózg, to raczej rozmyślanie nie jest stratą czasu.
Przykładowo:
Co by było, gdyby przypiąć kogoś za tętnicę do kaloryfera i jedyną ucieczką byłoby rozerwanie jej
?

Opublikowano

Rozmyślanie to podstawowa i potrzeba rzecz.

Rozmyślaj codziennie wtedy odnajdujesz siebie nawet gdy jesteś sam próbuj rozmyślać nad swoim zdaniem.

Osobiście rozmyślam sporo najbardziej przed snem ale to udowodnione naukowo że wtedy najwięcej się rozmyśla.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...