Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SAC - ADC. Pytania odnośnie kilku champów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bol - Free user

Korzystam od pewniego czasu z SAC+różne pluginy+różne skrypty, jednak nie jestem pewien czy robię wszystko dobrze, gdyż nie mam porównania.

VAYNE:

Używam: SAC (bez pluginów) + Vayne's Mighty Assistant

Pytania:

1. Jak uruchomić orbwalking bo coś mi nie działa i nigdy z tego nie korzystałem. Farmie i walczę w ten sposób: trzymam X/C/V a postać podąża za kursorem dobijając miniony/atakując itd. Generalnie mi to odpowiada bo trzymam samodzielnie dystans i poruszam postacią tam gdzie chcę a sac robi swoje, jednak chciałbym zapytać czy nie lepiej z tym orbwalkingiem ? Jak sobie z tym radzicie? Bo być może zauważyłbym poprawę, może robię coś źle i nie jestem tego świadomy itd ;d

2. Odskoki vayne - generalnie działają tak jak chce.. postać doskakuję gdy atakuje i odskakuje w przeciwnym kierunku gdy uciekam i dostaje baty.. jednak czasem podczas ucieczki z low hp.. gdy chce się oddalać i jednocześnie używac Auto attacku postać zamiast odskoczyć to doskakuje do wroga i ginę. Da się jakoś to zmienić?

3. Nie wiem czy za to odpowiedzialny jest mighty assistant, ale czasem zdaża mi się, że postać sama odskakuje-robi unik i jestem z tego niezwykle zadowolony :D jednakże zdarza mi się to wyjątkowo sporadycznie.. Może to wina pingu? Generalnie rzadko kiedy skrypt czegoś uniknie, zazwyczaj muszę sam używać silli aby odskoczyć np. z "Q" nami. Czy jest może jakiś inny skrypt który byłby odpowiedzialny za uniki?

SIVIR:

Testowałem plugin (Sivir Plugin - nudex) + Autoshield aktualnie mi nie działa. wyskakuje komunikat "Sivir.lua29: attemp to index global "Menu" (a nil value)"

4. Istnieje jakiś lepszy dla free userów?

5. Czy wszystkim AutoShield działa tak słabo jak mi? Czy to wina pingu ? Wchodzą we mnie wszystkie graby blitza i stuny taricka.. a właśnie takich ustrojstw chciałbym uniknąć. Liczyłem że taki skrypt właśnie może zrobić coś za mnie szybciej, ale działa beznadziejnie.. a jak już uruchomi tarczę to w momencie gdy nikt we mnie niczym nie trafia.. i o wiele za szybko. Samodzielnie staram się np prowokować nidalee by rzuciła we mnie dzidą.. ale zazwyczaj gracze nie są tak głupi.. więc chciałbym aby taki autoshield używał tarczy JAK NAJPÓŹNIEJ. Albo chociaż, żeby używał jej kiedykolwiek ;/

ASHE:

Używam pluginu (Ashe Plugin - DeniCevap).

6. Istnieje jakiś lepszy dla free userów? Byłbym zainteresowany czymś bardziej rozbudowanym. Ogólnie działa dobrze bo mogę spowalniać i uciekać, a jednocześnie atakować wroga, jednak chciałbym by "więcej uciekała" mam na myśli utrzymywanie stałego dystansu do wroga - tak by się on nie zbliżał (bo trzymając spację oddalam się tylko odrobinę po każdym strzale od wroga i jeśli np. walczę przeciwko garenowi to on wkońcu mnie dopada.. bo postać robi krok->aa->krok->aa itd.. a wolałbym utrzymywanie stałego dystansu.. czyli attack ile wleze a jak wróg się zbliża to slow i ucieczka i znów słow bla bla bla ) i jeszcze jedno takie marzenie to auto-aut w momęcie gdywrógkuje mnie wręcz (bardzo by się przydało w momęcie gdy podczas team fightu na głowę skaczę mi kha/rengar i zabiera w sekundę całe hp)

Dodatkowe pytania dotyczące innych championów:

7. Dla Caitlyn (Caitlyn Plugin - jbman) , (Caitlyn Ult Plugin - BANNED) czy jeszcze coś innego?

8. Dla Ezreala (Ezreal Plugin - Yarr Im The Mighty Pirate) ? coś mi nie działa przez lib aoe skillshot position.. choć mam go w common. I ogólnie moim zdaniem troszeczke ssie.. bo nie ma tego dodatku collision cośtam dla vipów. i często nie trafia :( Jednak jeśli używacie jakiegoś skryptu/pluginu dla free userów i jesteśnie z niego zadowoleni to dajcie znać

9. Są jeszcze jakieś ciekawe opcje ? Może Varus, Lucian czy Jinx? (testowałem jakiś plugin jinx i sprawdzał się tylko podczas pushu/zabijania.. a jeśli chodzi o przetrwanie na linii to nie radził sobie zbyt dobrze)

Piszę temat bo chciałbym ogarnąć kilku adc.. wcześniej pickowałem zawsze vayne nawet przeciw caitlyn czy dravenowi i przyznam,że nie było to zbyt błyskotliwe.. bo w early szło ciężko i traciłem wiele farmy. Przez co w late również d**y nie urywałem.

Proszę o pomoc. Trochę to pisałem, więc nie odpisujcie trzema słowami :)

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Bol - Free user

Korzystam od pewniego czasu z SAC+różne pluginy+różne skrypty, jednak nie jestem pewien czy robię wszystko dobrze, gdyż nie mam porównania.

VAYNE:

Używam: SAC (bez pluginów) + Vayne's Mighty Assistant

Pytania:

1. Jak uruchomić orbwalking bo coś mi nie działa i nigdy z tego nie korzystałem. Farmie i walczę w ten sposób: trzymam X/C/V a postać podąża za kursorem dobijając miniony/atakując itd. Generalnie mi to odpowiada bo trzymam samodzielnie dystans i poruszam postacią tam gdzie chcę a sac robi swoje, jednak chciałbym zapytać czy nie lepiej z tym orbwalkingiem ? Jak sobie z tym radzicie? Bo być może zauważyłbym poprawę, może robię coś źle i nie jestem tego świadomy itd ;d Przecież cały czasz orbwalkujesz (jeśli trzymasz myszkę pod champem), anulujesz/przerywasz AA.

2. Odskoki vayne - generalnie działają tak jak chce.. postać doskakuję gdy atakuje i odskakuje w przeciwnym kierunku gdy uciekam i dostaje baty.. jednak czasem podczas ucieczki z low hp.. gdy chce się oddalać i jednocześnie używac Auto attacku postać zamiast odskoczyć to doskakuje do wroga i ginę. Da się jakoś to zmienić? Nie, bo to nie zostało wprowadzone w Revamped.

3. Nie wiem czy za to odpowiedzialny jest mighty assistant, ale czasem zdaża mi się, że postać sama odskakuje-robi unik i jestem z tego niezwykle zadowolony :D jednakże zdarza mi się to wyjątkowo sporadycznie.. Może to wina pingu? Generalnie rzadko kiedy skrypt czegoś uniknie, zazwyczaj muszę sam używać silli aby odskoczyć np. z "Q" nami. Czy jest może jakiś inny skrypt który byłby odpowiedzialny za uniki? Może robisz to samemu przez przypadek? Ani SAC ani VMA nie mają funkcji unikania skilli.

SIVIR:

Testowałem plugin (Sivir Plugin - nudex) + Autoshield aktualnie mi nie działa. wyskakuje komunikat "Sivir.lua29: attemp to index global "Menu" (a nil value)"

4. Istnieje jakiś lepszy dla free userów? Nie, bo prawie nikt tym nie gra (może ten pqmailera działa).

5. Czy wszystkim AutoShield działa tak słabo jak mi? Czy to wina pingu ? Wchodzą we mnie wszystkie graby blitza i stuny taricka.. a właśnie takich ustrojstw chciałbym uniknąć. Liczyłem że taki skrypt właśnie może zrobić coś za mnie szybciej, ale działa beznadziejnie.. a jak już uruchomi tarczę to w momencie gdy nikt we mnie niczym nie trafia.. i o wiele za szybko. Samodzielnie staram się np prowokować nidalee by rzuciła we mnie dzidą.. ale zazwyczaj gracze nie są tak głupi.. więc chciałbym aby taki autoshield używał tarczy JAK NAJPÓŹNIEJ. Albo chociaż, żeby używał jej kiedykolwiek ;/ Bo to służy tylko do odpalania shielda na podstawie %hp, tym czego chcesz jest Good Evade/Evadeee (VIP).

ASHE:

Używam pluginu (Ashe Plugin - DeniCevap).

6. Istnieje jakiś lepszy dla free userów? Byłbym zainteresowany czymś bardziej rozbudowanym. Ogólnie działa dobrze bo mogę spowalniać i uciekać, a jednocześnie atakować wroga, jednak chciałbym by "więcej uciekała" mam na myśli utrzymywanie stałego dystansu do wroga - tak by się on nie zbliżał (bo trzymając spację oddalam się tylko odrobinę po każdym strzale od wroga i jeśli np. walczę przeciwko garenowi to on wkońcu mnie dopada.. bo postać robi krok->aa->krok->aa itd.. a wolałbym utrzymywanie stałego dystansu.. czyli attack ile wleze a jak wróg się zbliża to slow i ucieczka i znów słow bla bla bla ) i jeszcze jedno takie marzenie to auto-aut w momęcie gdywrógkuje mnie wręcz (bardzo by się przydało w momęcie gdy podczas team fightu na głowę skaczę mi kha/rengar i zabiera w sekundę całe hp) Za dużo logiki do napisania, nikomu się tego nie chce.

Dodatkowe pytania dotyczące innych championów:

7. Dla Caitlyn (Caitlyn Plugin - jbman) , (Caitlyn Ult Plugin - BANNED) czy jeszcze coś innego? klik

8. Dla Ezreala (Ezreal Plugin - Yarr Im The Mighty Pirate) ? coś mi nie działa przez lib aoe skillshot position.. choć mam go w common. I ogólnie moim zdaniem troszeczke ssie.. bo nie ma tego dodatku collision cośtam dla vipów. i często nie trafia :( Jednak jeśli używacie jakiegoś skryptu/pluginu dla free userów i jesteśnie z niego zadowoleni to dajcie znać bez vipa to normalne (slaba skutecznosc), ale może sam napiszę coś nowego do Eza

9. Są jeszcze jakieś ciekawe opcje ? Może Varus, Lucian czy Jinx? (testowałem jakiś plugin jinx i sprawdzał się tylko podczas pushu/zabijania.. a jeśli chodzi o przetrwanie na linii to nie radził sobie zbyt dobrze) varus bez vipa nie da rady, do luciana i jinx są skrypty i ładnie karają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...