Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zabezpieczyć się przed kradzieżą kilka istotnych pkt.

Rozkrecony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tut pisze w szczególności dla początkujących graczy Metina.

1. Nie podawać passów nawet rodzinie i przyjaciołom (gdy podasz passy przyjacielowi podczas twojej nie obecności może nadać mu się "ciekawa okazja" !

Hacker-Siema
Ja-Siema
H:Zamienilibyśmy się kontami ja ci podam moje passy a ty mi swoje bo ja bym chciał sobie pograć BM [tu przykład]
J-Jasne ale troche się boje o konto
H-Przecież ja nie jestem taki [znana już wszystkim gadka] mogę dać 1 Passy
J-Ok
H-login xxx hasło xxx
J-Czekaj sprawdzę
J-Ok działają masz moje
J-xxx hałlo xxx

H- Dzięki miłej gry
Po 30 Minutach jesteśmy bez eq
2. Ustawiać hasła takie których nie da rozpoznać się w otoczeniu lub swoje imię bądź imię partnera itp. czyli nie np Lodówka monitor Klaudia Michał Klawiatura 123456
3. pamiętaj aby mieć inne hasło do konta niż do innych kont np portali społecznościowych
4. Najlepiej zmieniać hasło co 3 dni
5. Nie zapamiętywać haseł w przeglądarce nie zapisywać na kartach po prostu miej je w głowie
6. Ważne aby w haśle znajdowały się małe duże litery oraz cyfry
7. Nie ufaj internetowym przyjaciołom tacy łatwo cię wykorzystają swoją gadką ":dasz se pograsz przecież dobrze się znamy Jak byś ty mnie poprosił to ja bym ci dał"
8. Nie pobierać żadnych programów gdzie wymagany jest Login i hasło czyli tzw "Keylogery" Które przechwytują znaki wpisane z klawiatury
9. Używać Freewali oraz Anty Wirusów

10. Przed każdym wylogowaniem chować hasło do depozytu "magazyn" i zmienić tam hasło

Pozdrawiam.

Opublikowano

powiem Ci tak odkąd gram w metina ani razu mnie nie okradli koledzy mieli moje passy oraz kilka osób z gildi i jakoś zawsze eq zostawało na swoim miejscu ;)

a co do wymiany takie rzeczy robi sie przy gm'mie jeszcze najlepiej jak sie siedzi na ts jak ktoś nie będzie chciał wbić na ts'a to możesz wiedzieć, że to złodziej ;) który czeka tylko na twoje passy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...