Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spali się płyta ?

POMPAxMETIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ponieważ mam starego kompa stacjonarnego z około 2004/5 roku i chciałbym go ,,Przywrócić do życia" i mam zamiar kupić to :

Procesor : Intel Pentium G3420 3.2GHz/3MB LGA1150 BOX

Ramy : 4GB DDR3 1333MHz PC10600

Karta graficzna : GeForce GT555M 2GB DDR3 + radiator

Ale brat mi ciągle wmawia że ta stara płyta się spali co myślicie ? mi wygląda na sprawną i myślę że się nie spali. Ale wolę być ostrożny.

1apng_sspnxsh.png

Opublikowano

a skąd mam wiedzieć z jakiej firmy itp nie pisze przecież ...

Mi chodzi co myślicie czy tak stara płyta sie nie spali ?

1apng_sspnxsh.png

Opublikowano

Najpierw napisz co masz, tylko konkretnie modele wszystkich części komputera łącznie z zasilaczem.

Ale po za tym jeśli płyta jest sprzed kilku lat to nie włożysz do niej procesora na lga 1150 i pamięci DDR3. Więc najlepiej napisz też budżet na rzeczy które chcesz kupić.

Opublikowano

Jak komp z 2004 roku to do wymiany wszystko, czyli cały komp. Dysk i nagrywarka na ata, buda pewnie biala stara, piec, zasilacz jakiś 300w z bl, no i reszta lipa. Jaki masz budżet?

Jak komp z 2004 roku to do wymiany wszystko, czyli cały komp. Dysk i nagrywarka na ata, buda pewnie biala stara, piec, zasilacz jakiś 300w z bl, no i reszta lipa. Jaki masz budżet?

Opublikowano

na te rzeczy bede miał 500zł (ramy procesor, karta) a to jak nie wejdzie to może ktoś mi podać linka do jakieś taniej płyty (prosze 150-200zł) do której wejdzie to wszystko. Z zasilaczem ?

1apng_sspnxsh.png

Opublikowano

Czy tylko ja zauważyłem, że on chce wsadzić grafikę laptopową do PCta?

Dozbieraj gdzieś do 1,2k i będzie można pomyśleć o fajnym sprzęcie, bo za 500zł tylko używanych starych bud można szukać ;x

436951440626370320491.png

Opublikowano

Czy tylko ja zauważyłem, że on chce wsadzić grafikę laptopową do PCta?

Dozbieraj gdzieś do 1,2k i będzie można pomyśleć o fajnym sprzęcie, bo za 500zł tylko używanych starych bud można szukać ;x

jaką różnicę widzisz w karcie z kompa a lapka ?

Dołóż drugie tyle.

Za 500zł nie kupisz całej jednostki. Zostaje szukać używek na tablicy/allegro.

mam jednostkę tylko słaba karta graficzna mało ramów i słaby procesor i ta płyta a reszta dobra (nagrywarka .obudowa itp)

1apng_sspnxsh.png

Opublikowano

jaką różnicę widzisz w karcie z kompa a lapka ?

mam jednostkę tylko słaba karta graficzna mało ramów i słaby procesor i ta płyta a reszta dobra (nagrywarka .obudowa itp)

Ja się zastanawiam czy ten temat to nie troll : ]

Nagrywarka, dysk na S-ATA ?

Opublikowano

Taka, że w laptopach karty graficzne są zazwyczaj przylutowywane na stałe i mają całkowicie inne złącze, niż te w PC?

Dla porównania GPU z lapka:

GeForce_GTX_480M.jpg

I d PC'ta:

07-big-geforce-gtx770-msi-twin-frozr-oc.

@Sweet.

Raczej nie, mało kto, kogo byś z ulicy wziął miałby jakiekolwiek pojęcie jak wygląda karta graficzna, a już wgl co to jest.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dobra powiem tak : Jestem w tym zielony , ale chciałem naprawić (odnowiić) starego kompa bo mój laptop to porażka 10FPS'ów jak gram w WoT'a .

To niech któś kto dobrze sie zna napisze co kupić żeby było gdzieś z 30FPS'ów a kwota nie przekraczała 800-1000zł.

1apng_sspnxsh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...