Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwie ciekawe łamigłówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza to czytnik myśli, który jednak ma swoje matematyczne uzasadnienie: czytnik myśli

Druga łamigłówka ma już bardziej abstrakcyjne rozwiązanie nad którym siedziałem przynajmniej 20 minut, ale to nie znaczy że jest trudna.: płatki wokół róży

Zanim zaczniecie szukać odpowiedzi w sieci, to spróbujcie coś pokombinować. Rozwiązanie tego samemu sprawia niesamowitą satysfakcje. Powodzenia ;-)

Opublikowano

co do pierwszej rozwiazanie tajemnicy zajelo mi cos okolo 2-3 min co do drugiej mniej niz 1,5 minutyto jest dosyc proste :> wystarczy byc spostzregawczym a wszystko wiadomo a pierwsza zagadke widzialme chyba juz dawno

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A co tu do nie wiedzenia? Poprostu wszystkie możliwe wyniki są zaznaczone tym samym symbolem. Za to te płatki wokół róży to coś strasznego >.< Około pół godziny nad tym siedziałem i dopiero wpadłem na rozwiązanie. Trzeba trochę pokombinować nad tym i próbować wszystkiego co nam na myśl przyjdzie ;d

Opublikowano

Całkowity czas to cos koło 1minuty :D.

"Odpowiedzią jest zero lub liczba parzysta"

Najs

368216.png

Opublikowano

Z tymi płatkami róży to mi zajęło mniej więcej minute. To nie jest wcale trudne...

A z tym czytnikiem myśli to nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

3 na 4 razy źle mi powiedział jeśli chodzi o pierwszą łamigłówkę ;-) 4 na 10 prób dobrze powiedziałem ,pod koniec załapałem...

Opublikowano
3 na 4 razy źle mi powiedział jeśli chodzi o pierwszą łamigłówkę ;-) 4 na 10 prób dobrze powiedziałem ,pod koniec załapałem...

To ciekawe bo co 9 liczba ma ten sam symbol, a niezależnie od jakiej liczby w zakresie 0-99 odejmiesz najpierw pierwszą, a potem drugą cyfrę to wyjdzie ci jedna z tych "co dziewiątych". Podejrzewam, że chodziło ci o tą drugą zagadkę z różami. (jeśli nie to cienko u ciebie z odejmowaniem)