Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Restart

Splinter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc, mam problem z WarRockiem, po dłuższej przerwie postanowiłem sobie zagrać, wszystko ściągąło się w porządku, po zainstalowaniu i uruchomieniu crashował się dźwiek i nawiedział mnie bluescreen, tak ten of death. :D

Po zaaktualizowaniu komputera sytuacja się troche poprawiła, lecz pojawił sie inny problem, wejdę do gry i pogram, lecz jak siedze w ItemShopie naprzykład i sprawdzam bronie ( troche dużo ich doszło ) wywala mi WarRocka poteżną ściną a potem słysze jak komputer sie restartuje.

Odrazu mówie że to wina Komputera być nie może, podobny problem także wystepuje w grze Metin2 ( dla przykładu podałem, bo ostatnio podobny problem miałem), ale najzabawniejszy jest fakt, że przez 3 dni w ciągu tego tygodnia grałem w WarRocka Japońskiego (WRJP) i kompletne 0 ścin, 0 restartowania, kompletna bezawaryjność.

Coś z tymi grami się dzieje, czy komputer zaczyna się całkowicie sypać?

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Jest kilka opcji. Najszybsze do wykonania będzie czyszczenie bebechów kompa. Odkręć obudowę i wyczyść wiatraczki itp. Być może się przegrzewa i restartuje. Dwa, podkręcałeś procesor? Sprawdź jego temperaturę. Trzy, system, format próbowałeś?

Opublikowano
#1 Jak to nazwałeś bebechy były niedawno przeczyszczane, było tam troche kurzu, ale sie wyczyściło i jest w miare czysto. To napewno nie z tego powodu sie restartuje gdyż wszelkie inny gry typu :

- League Of Legends

- WarRock Japan (wyżej wspomniany)

- Guitar Hero 3

chodzą bardzo płynnie i niczym mnie nie zaskakują.

#2 Procesor nie jest podkręcany, wręcz przeciwnie musiałem zrobić downgrade, z powodu takiego, że moi rodzice jak sie uprą na kupno komputera to standardowo beze mnie, gościu sporo nakombinował, ale wkręcił procesor 4 rdzeniowy do słabszego zasilacza, przy 100% w lecie mi kompa wyłączało, teraz nie testuje, aktualnie jest ustawione na 2.5Ghz na każdy rdzeń, bazowe ma 3.6Ghz, przy tej specyfikacji wszelkie aplikacje mimo to chodzą przy 60-150 FPS bez żadnych niespodzianek, chłodzenie także dobrze sie sprawuje.

#3 Jeśli występuje problem tego typu nie mam zamiaru robić formatu za formatem, gdyż komputer był formatowany pod koniec wakacji i format tak naprawde to najbanalniejsze wyjście z sytuacji, ja szukam rady a nie tego co wie każdy ;]

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Ale to może tylko przypadek że restart następuje tylko podczas grania w te dwie gry? Wina może też leżeć w zasilaczu, skoro mówisz że jest słaby. W katalogu z grą w folderze data jest plik tekstowy SystemInfo. Daj jego treść. I model zasilacza.

Opublikowano
Treść SystemInfo:

System Information

Service Pack 1 (Build 7601)

0 Quad-Core Processor

4104MB RAM

DirectX 9.0c ( 4.9.0.904 )

74.5 GB TotalSpace

2.0 GB FreeSpace

AMD Radeon HD 6670

: Vidio Card

aticfx32.dll : Vidio Card Driver Name

100 is Cpu Persent , 300 is Cpu Point

100 is Ram Persent , 200 is Ram Point

0 is Gpu Persent , 0 is Gpu Point

500 is Warrock Executable Point

Modelu zasilacza w tej chwili nie mam zbytnio jak podać, gdyż musiałbym "zaglądać w bebechy" a to wymaga przynajmniej godziny od wyłączenia komputera, a sprawdzenie z poziomu komputera jest raczej niemożliwe, wiem tylko tyle że to jest zasilacz 400W ;]

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

A więc, mam problem z WarRockiem, po dłuższej przerwie postanowiłem sobie zagrać, wszystko ściągąło się w porządku, po zainstalowaniu i uruchomieniu crashował się dźwiek i nawiedział mnie bluescreen, tak ten of death. :D Po zaaktualizowaniu komputera sytuacja się troche poprawiła, lecz pojawił sie inny problem, wejdę do gry i pogram, lecz jak siedze w ItemShopie naprzykład i sprawdzam bronie ( troche dużo ich doszło ) wywala mi WarRocka poteżną ściną a potem słysze jak komputer sie restartuje. Odrazu mówie że to wina Komputera być nie może, podobny problem także wystepuje w grze Metin2 ( dla przykładu podałem, bo ostatnio podobny problem miałem), ale najzabawniejszy jest fakt, że przez 3 dni w ciągu tego tygodnia grałem w WarRocka Japońskiego (WRJP) i kompletne 0 ścin, 0 restartowania, kompletna bezawaryjność. Coś z tymi grami się dzieje, czy komputer zaczyna się całkowicie sypać?

Moim skromnym zdaniem jest to wina komputera. Lecz trzeba się tylko zastanowić co może być dokładna tego przyczyną a więc wyczytałem tam że twój zasilacz nie jest odpowiedni do twojego procesora. Masz pare możliwości Ja osobiście bym zaczoł od takich zwiekszył bym ghz do 3.0 i sprawdził czy będą się działy jakieś dziwne rzeczy a nawet przed tym zaktualizował bym wszystkie sterowniki do najnowszych. Jeśli jednak to Ci nie pomoże to zalecam Ci formata chcesz nie chcesz ale jak trzeba to trzeba po za tym osoba która potrafi to robić zajmuje jej to 1,5h. Więc przejdźmy do sedna sprawy jeśli będziesz miał takie rzeczy po formacie to polecam Ci zmienić zasilacz i zmienić ustawienia fabryczne procesora :) . Pozdrawiam.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano
@weeedx Pamięci wirtualnej ustawione jest 8GB, sądze że to jest i tak sporo, więc dziwne że kompa by mi resetowało , zwłaszcza jak tylko przy naszym WR jest ten problem.

@i3turbo, 1.5 godziny format? Chyba na komputerze ze średniowiecza :)

Ostatnio jak robiłem formata Windowsa 7 to mi zajeło mniej niż 45 minut, ale to zależy głównie od sprzetu, spróbuje pokręcić Procka wyżej, jak nie podziała to nie widze sensu zabawy z formatami, za często je robie i tak a i robienie formata dla jednej gry to kpina lekka ;D

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Z tego co widze to masz 2GB wolnego miejsca na partycji systemowej, wiec format mimo wszystko jest potrzebny i wydaje mi sie ze zalatwil by sprawe bo tego miejsca jest za malo na partycji systemowej :)

Opublikowano

2GB wolnego miejsca gdyż dysk jest tak stary jak niektóre nauczycielki od polskiego, jest jeszcze na łączu ATA i ma tylko 80GB miejsca, do tego przywykłem że mam mało miejsa, ale zwykle z tego powodu problemów żadnych nie było ;]

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Owszem, ale z tego co dobrze mi wiadomo, przy przydzieleniu pamięci wirtualnej z dysku jest potrącane miejsce kosztem pamięci wirtualnej, chyba że sie myle? :D

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Robi sie zabawnie, fakt faktem, rozmiar pliku stronicowania aktualnie wynosi 8 GB no ale ja bazowo w komputerze mam 8 GB RAM i tu mój szok, jak te 2 drewniane gry zapychają mi 16 GB RAM? XDD

Spróbuje wyłączyć jeszcze, nie wiem czy to ma sens, ale spróbuje :D

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Masz 4GB RAM albo system 32 bit. 4GB wynika z pliku WR a 32 bit czyta mniej wiecej do 4GB. Wiec sprawdz ilu bitowy masz system. I czy nie lepiej zainwestowac w dysk przynajmniej 500GB niz w 16GB RAM?

Opublikowano

@weeedx Pamięci wirtualnej ustawione jest 8GB, sądze że to jest i tak sporo, więc dziwne że kompa by mi resetowało , zwłaszcza jak tylko przy naszym WR jest ten problem.
@i3turbo, 1.5 godziny format? Chyba na komputerze ze średniowiecza :)
Ostatnio jak robiłem formata Windowsa 7 to mi zajeło mniej niż 45 minut, ale to zależy głównie od sprzetu, spróbuje pokręcić Procka wyżej, jak nie podziała to nie widze sensu zabawy z formatami, za często je robie i tak a i robienie formata dla jednej gry to kpina lekka ;D

Ja tutaj uwzględniłem czas z wgrywaniem sterowników ale nie o to tutaj chodzi. Ja tam robie formata 4 razy w roku i jest dobrze.

Dodać moge tylko tyle że weeedx ma racje i go popieram :).

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

System mam 64 bitowy, jestem na 100% przekonany gdyż na właściwościach komputera pisze 64 bitowy, większość aplikacji jak nie wszystkie nie mają tego problemu że sie wysypują.

@EDIT Testowałem inne wersje WarRocka m.in Brazylijską, Japońską, oraz jeden prywatny serwer, gra na wszystkich jest taka sama, bez spadków FPS ani bez blue screenów, zaczynam sądzić że to wina Nexona ;p

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

System mam 64 bitowy, jestem na 100% przekonany gdyż na właściwościach komputera pisze 64 bitowy, większość aplikacji jak nie wszystkie nie mają tego problemu że sie wysypują.

@EDIT Testowałem inne wersje WarRocka m.in Brazylijską, Japońską, oraz jeden prywatny serwer, gra na wszystkich jest taka sama, bez spadków FPS ani bez blue screenów, zaczynam sądzić że to wina Nexona ;p

Hmmm, wątpliwe jest, że to wina Nexona, gdyż niewielu osobom występują takie problemy! :)

Spróbuj WarRock całkowicie zreinstalować!

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Temat do zamkniecia, z innych problemów występujących w systemie byłem zmuszony do formata xD

Nie no, żartuje.

Chociaż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...