Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego takie beznadziejne losowanie!?

Seso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra nie będę owijał w bawełne, bo niedługo dostane jakiejś nerwicy przez tą grę więc oczekuje szbkiej odpowiedzi.

Był sobie taki czas, kiedy grałem rankedy i z bronze I spadłem sobie na bodajże bronze IV. Następnie trochę poduczyłęm się lepiej grać i udało mi się wrócić do początkowego stanu rzeczy. Po tym moim powrocie do I dywizji brązu odpocząłem od gry jakiś tydzień i co się dzieje? Nagle non stop, dosłownie nie ma meczu, żeby nie trafił mi się ktoś kto mi ten mecz grzecznie mówiąc spartoli, a jak nie to to nagle w przeciwnej drużynie znajduje sie gracz z PLATYNY I. Tak, nie pomyliłem się z platyny I ._. wut?! Tak więc proszę mi wyjaśnić od czego zależy te cholerne losowanie i czy jest szansa, że kiedykolwiek wyjde z tego śmierdzącego brązu, bo jak na razie to wróciłem sobie na III z 0 lp... Nie wiem, jakieś specjalnie techniki wybierania drużyny, cokolwiek (tak, zdaje sobie sprawę, że nic takiego nie ma >.<).

Amen.

Opublikowano

Widocznie ten gracz ma niskie MMR, lub ma niskie MMR+gra z kimś duo.

Co do 'trolli', to niestety nie dasz rady temu zapobiec, a tym bardziej w brązie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Jeśli na Brązie III trafiła Ci się platyna, to musiał grać jak gówno, że ma takie MMR.

Przeciwników dobiera Ci na podstawie MMR, także prawie zawsze grasz z ludźmi na swoim poziomie.

Co do trolli to taka już jest ta gra, w brązie są same unskilledy i większość to dzieci. Musisz się po prostu wybić z kimś np. grając duo, jeśli uważasz, że stać Cię na więcej.

Opublikowano

Ja miałem podobnie, po zagraniu 10 gier trafiłem do brąz II pożniej spadłem do V.

Nauczyłem się grać i jestem aktualnie w brązie I ale zawsze musi się trafić jakiś noob, z tym już nic nie zrobisz.

Musimy czekać do tego resetu na sezon 4 w którym te wszystkie nooby spadną do Brązu V.

Jak chcesz możemy sobie pograć duo, mój nick przywoływacza: SpiritOfZyzz

Opublikowano

Czyli dobrze rozumiem? Od tego jakie staty mam za każdą kolejną grę (np. bardzo dobre) tym wyższe mam te całe MMR tak? Czy to się liczy np od liczby killi? Aż tak się nie zagłębiałem w to wszystko, więc w tych sprawach jestem troszeczke zielony, więc byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi to jakoś dobrze wytłumaczył.

Opublikowano

Widocznie ten gracz ma niskie MMR, lub ma niskie MMR+gra z kimś duo.

Co do 'trolli', to niestety nie dasz rady temu zapobiec, a tym bardziej w brązie.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Czyli dobrze rozumiem? Od tego jakie staty mam za każdą kolejną grę (np. bardzo dobre) tym wyższe mam te całe MMR tak? Czy to się liczy np od liczby killi? Aż tak się nie zagłębiałem w to wszystko, więc w tych sprawach jestem troszeczke zielony, więc byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi to jakoś dobrze wytłumaczył.

Nie ważne jakie masz staty. Liczą się tylko wygrane i przegrane mecze. Nawet jak sfeedujesz ale wygracie to MMR rośnie. Im więcej wygranych, tym większe MMR.

np. 150 WIN 400 LOSE - MMR tak słabe, że masakra

np. 400 WIN 150 LOSE - bardzo wysokie

Opublikowano

To jeśli ja mam na swoim koncie 74 wygrane, 86 przegranych to chyba nie jest tak najgorzej? Czy jednak jest :>?

Opublikowano

A więc tak.... Jestem w brązie II i 3 wygrane to bronze I.... NIe gadajcie pierdoł dotyczących samych trolli.... 15 gier w czym 12 wygranych bo TO JA CARROWAŁEM MIDEM!!! Kilka prostych zasad.... Wygrywaj linie, oni zaczną flame bo feedują Ciebie i będzie + w goldzie i w dogadywaniu się w teamie.... 2. Jak masz czas leć na bota ale tylko w tedy jak zabijesz mida i pushniesz go... Czemu pushować?? Wieża zabije minionki a wróg straci expa + golda.... 3. Focusuj adc... mid gówno zrobi jak wygrałeś ( ja nigdy nie przegrałem więc spokojnie focus na adc i gg ) No i graj kimś kto super zabija.... Mój main to wszyscy zabójcy których mam :) i w tydzień z bronze IV na bronze II :) teraz akurat to troszkę zlamiłem i też 2x afk w teamie ale tak to oganiam.... Jak nie wiesz kim grać to bierz talona i gg.... Teraz pentakill :P I zachowanie w lobby.... uspokajaj graczy i staraj się wprowadzić miłą atmosferę nawet jak flame na Cb.... Nie raz przez flame przegrałem gre :) Dostosuj się do tego i za miesiąc ( jak umiesz grać ) to będziesz w silver V nawet :) GL&HF :)

A i jak coś BloodyShadowPL mogę ci pomóc :) I to jest kiepsko :P ale ja miałem chyba 70:84 i teraz na równo jest :)

Opublikowano

To jeśli ja mam na swoim koncie 74 wygrane, 86 przegranych to chyba nie jest tak najgorzej? Czy jednak jest :>?

Moim zdaniem jest źle, ale nie tragicznie. Jednak bardziej na - niż +

Opublikowano

Cięzko jest carrować kiedy każdy gdzieś solo ucieka :) W ostatnim meczu akali nafeedowała fiore, że skończyła na statach z prawie 30 killami.. :x

Dodam, że ta akali ubzdurała sobie, że pójdzie na topa...

Opublikowano

A ja chodzę czasem katariną na topa i niszczę bo jest op :) Ale jak można akali feedować?! To jest nie do ogarnięcia! Ale akali na topie niszczy tylko miejsce dla assasinów jest na midzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...