Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Reklamy czy mikro płatności?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w trakcie tworzenia małego serwisu. (Nie zdradzę jakiego) I tak się zastanawiam czy lepiej zrobić mikro płatności tak aby można było dany pakiet kupić np za sms. Lub za jakieś zadanie np typu "Zaproś znajomego" dać dany pakiet a zamiast mikro płatności dać płatne reklamy na stronie? Co o tym sądzicie co lepsze?

Opublikowano

Zależy na jaki temat jest owa strona i co oferujesz za owe mikro płatności

Jeśli serwerze - Zrobiłbym wyślij SMS aby otrzymać rangę i VIP w grze

Jeśli forum bez serwera - To reklamy

Opublikowano

Zależy o jakiej tematyce będzie serwis i ilość jego odwiedzin. Jeśli będzie dużo osób odwiedzało lepiej wyjdą reklamy lecz mogą troszkę odstraszać, jak "mało" osób będzie odwiedzać stronę lepiej wyjdą mikropłatności w dużej mierze zależy to od tematyki serwisu.

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Zależy od treści serwisu, gra? Zrób mikropłatności, ale uważaj aby nie zmienić jej w Pay2Win. W innych przypadkach daj reklamy, ale ważne aby nie były wkurzające...

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

Tylko mikropłatności.. Reklamy i tak będą blokować, od zawsze i na zawsze adBlock.

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

@Ruku - masz cholerną rację ,ale z kolei nie każdy to stosuje. Ja np. przyzwyczaiłem się do reklam i zwyczajnie nie blokuję bo mam szacunek - natrudziłeś się ,napracowałeś więc zasłużyłeś na zarabianiu na reklamach. Taki jest mój tok myślenia :D. Choć tak jak mówią - w grze lepiej wychodzą mikropłatności.

Opublikowano

Trochę o tym pomyślałem i postanowiłem sprawdzić oby dwa sposoby. Jeżeli mikro płatności nie wypalą to wstawię reklamy oczywiście nie wkurzające. Dzięki za pomoc ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...