Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ra.

Gość ManiekSpecjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ra.png

Ra - Bóg słońca

Witam, w tym tuturialu dowiedzie się co nie co o bogu słońca a mianowicie o Ra.

Chciałbym podkreślić iż tuturial został stworzony przeze mnie.

Skorzystałem z kilku źródeł które można sprawdzić pod kilkoma informacjami.

Bez słońca, nie byłoby światła, ciepła i życia. Bez Ra, nie byłoby słońca. Ra jest strażnikiem, opiekunem Ma’at – pokoju i prawdy, oraz mistrzem słońca. Co dnia płynie przez niebo w swoim złotym statku i co noc przemierza mroki pod ziemi, sprowadzając światło i ciepło dla umarłych. Dla ludzi ze słonecznego południa, Ra był pierwszym bogiem, stworzycielem nieba i ziemi oraz ojcem wszystkich bogów. Lecz czas Ra zmierza ku końcowi jak słońce podczas zachodu. Jego potomkowie urośli w siłę i szukają sposobu na zajęcie tronu bogów. Jego wnuczka, Isis, otruła go przywołując węża pod jego nogi. Kiedy Ra nadepnął na węża, jego szczęki zatopiły się w jego nodze, zatruwając słonecznego boga. Isis obiecała uleczyć Ra, jeśli ten wyjawi jej prawdziwe imię. Na początku Ra odmówił, ponieważ wiedza na temat jego prawdziwego imienia da jej niewyobrażalną siłę. Ból narastał przez co Ra został zmuszony do kapitulacji, Isis dotrzymała słowa i uleczyła Ra. Światło potrafi leczyć, lecz potrafi też palić. Kiedy ludzka bezczelność osiąga swe wyżyny, Ra wyzwala palący żar, by przypomnieć kto siedzi na tronie bogów.

http://smitebuild.pl/home/bogowie/ra

Plusy i minusy

+ 3 skill daje możliwość leczenia nas a zabiera życie przeciwnikowi

+ Ult zadaje sporo damage (Tyle że jak ktoś ucieka można zabić)    

+ Jest dobry na Mida

+ Ma wysoką wytrzymałość i jest pusherem

+ Jest magiem dystansowym.

- Słaba obrona

- Przy złym buildzie jesteśmy papierowi

Własne

Za ile kupimy Ra

Ra jest darmowy

Lecz możemy dokupić mu skin

250px-T_Ra_Default_Card.png

Możemy także korzystać ze skinu Solar Elipse

Jak go zdobyć

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Build oraz skille

Aktualnie korzystam z dwóch buildów

I jednego rozplanowanie dodawania umiejętności

O to one:

Podstawowe

Doom_Orb.jpgshoes_of_focus.jpgGem_of_Isolation.jpgfocused_void_stone.jpgRod_of_Tahuti.jpgSoul_Reaver.jpg

Aktywne

Purification_Beads.jpgAegis_Amulet.jpg

Build oraz skille z tąd

Mój build

Doom_Orb.jpgshoes_of_focus.jpgRod_of_Tahuti.jpgSoul_Reaver.jpgfocused_void_stone.jpgEthereal_Staff.jpg

Blink.jpgSalvation.jpg

Mój build wydaje mi się ciutek lepszy ponieważ dostajemy dodatkowe hp, mane i magiczną siłę dzięki Ethereal Staff

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opis umiejętności

1.jpg
Speed of Light

Za każdym razem, kiedy Ra użyje umiejętności, jego prędkość zwiększa się o 10%. Kumuluje się do 3 razy.

W mojej opinii nie najlepsza pasywka, ale czasem się przyda. Jeśli chcę się chociaż trochę szybciej powrócić na linię, to polecam "w bazie" rzucić 3 czary, mana się odnowi, a my przez chwilę będziemy chodzić 30% szybciej.

2.jpg
Celestial Beam

Ra przywołuje poruszający się promień światła, zadający 70/110/150/190/230 (+70% Twojej mocy magicznej) obrażeń magicznych wszystkim którzy zostaną przez niego trafieni.
Koszt -70/80/90/100/110 many.
Cooldown - 10s.

Świetna umiejętność, bardzo dobrze czyści się nią miniony i farmi golda. Zadaję spore obrażenia. Niestety ciężko trafić tą umiejętnością wrogiego Boga.

Mimo wszystko uważam, że 3 umiejętność jest bardziej przydatna.

3.jpg
Divine Light

Światło emanuje z Ra, kumulując się spowalnia wrogów im dłużej zostają w zasięgu. Po 3 sekundach następuje detonacja światłą, zadaje 60/100/140/180/220 (+40% Twojej magicznej mocy) magicznych obrażeń i zwiększa czas spowolnienia na 3s. Każdy przeciwnik patrzący się na Ra w chwili eksplozji zostaje oślepiony.
Koszt - 60/70/80/90/100 many.
Cooldown - 12s.

Nadzieja Ra podczas ucieczki. Dobre spowolnienie, dzięki któremu możemy uciec. Maxujemy tą umiejętność na końcu.

4.jpg
Solar Blessing

Świetna umiejętność, według mnie najlepszy skill tego Boga. Jak wspomniałem wcześniej, uniwersalność to spory plus tej umiejętności. Możemy dzięki niemu utrzymać się długo na linii.

Polecam jak najszybciej maxować tą umiejętność (oczywiście jeśli można dać pkt 4 skillowi, to dajemy)

5.jpg
Searing Pain

Ra wzywa moc słońca do zdziesiątkowania swoich wrogów destrukcyjnym podmuchem ciepła zadającym 400/475/550/625/700 obrażeń magicznych (+100% Twojej mocy magicznej) wszystkim nieszczęśnikom, którzy znaleźli się na jego drodze.
Koszt - 90 many.
Cooldown - 70/65/60/55/50s.

Potężna umiejętność! Bardzo dobry zasięg, dzięki czemu możemy sięgnąć wrogów z naprawdę dalekiej odległości. W dodatku niski cooldown.

Dajemy punkcik kiedy tylko możemy tej umiejętności
.

Koniec

Mam nadzieje że TuT sie przydał

Opublikowano

@up

Bardzo dobra rada ale jak ktoś przeczyta tut będą go ciekawiły komentarze

A w komentarzach zazwyczaj piszę się co można dodać do TuTa

A więc nie powinienem dawać wszystkiego na tacy bo inteligenty gracz smite przeczyta komentarze i porady dla dodającego Tut

A komentarze są wartościowe

Opublikowano

@up

No wiesz dałem Ethereal Staff aby miał więcej many i healthu...

Bo tak to dzięki niemu jesteśmy jeszcze bardziej mniej papierowi :D

Opublikowano

@up

No wiesz dałem Ethereal Staff aby miał więcej many i healthu...

Bo tak to dzięki niemu jesteśmy jeszcze bardziej mniej papierowi :D

jak nie chcesz byc papierem to kup item sytuacyjny valor na ad bulwark na ap i juz papierem nie jestes

bo wiecej many czy hp ci nic nie da z takim anhurem ktory bije ci po 700 kryty w late game

Opublikowano

Hmm skoro tak uważasz...

Podziel się swoim idealnym buildem to go może dodam do Tuta ;D

Opublikowano

Hmm skoro tak uważasz...

Build idealny to build pod przeciwnika.

Opublikowano

Hmm skoro tak uważasz...

dom orb - buty pod cd - chronos - polimonicon - tahuti - item sytuacyjny - gem ( dla ludzi co nie ogarniaja gry nie polecam dom orba ) ten build jest pod conquest oczywiscie

Opublikowano

@Uo

Przetestowałem nawet spoko

Dobrze działa na Niebieskim smoku nawet :D

• 2 lata później...
Opublikowano

Poradnik nieaktualny. Wygasły niektóre zdjęcia, sporo przedmiotów ma nowe ikonki, a sam build jest już nieaktualny na obecną metę.

Zamykam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...