Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]HASŁO NA FOLDER NA SERWERZE FTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Mam serwer ftp na którym są 2 serwery minecraft w folderach mine1 i mine2 . Czy da się podać dwum osobom hasło do serwera ftp, ale żeby jedna mogła wchodzić do jednego, a druga do drugiego ? Chodzi o założenie hasła na folder w ftp. Ps. Mam filezille albo total commandera. DO ADMINISTRATORÓW : JEŚLI ZŁY DZIAŁ PROSZĘ O PRZENIESIENIE I PRZEPRASZAM.

Opublikowano

Nie można, bez możliwości dodawania kont ftp nic nie zdziałasz, masz serwer na hostingu slotowym/vps'a/Dedykowaną maszynę(Csrv to nie dedyk -.-)?

Jeśli pomogłem daj +!

Opublikowano

Wchodzisz na SSH i dodajesz?

useradd mine1
potem ustawiasz katalog domowy

usermod mine1 -d var/www/mine1/
a na koniec chown'em przyznajesz uprawnienia do katalogu uzytkownika.

Chyba, ze strona stoi na hostingu www, to wtedy w panelu hostingu zrobisz to kilkoma kliknięciami.

897771404427433574016.png

Opublikowano

a z jakiego powodu chcesz zablokowac folder na hasło? ktoś ma dostep czy co? czy jest to twoja strona i nie chcesz by ktos mial dostep do tego pliku niepowolany procz ciebie?

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Zabezpieczenie folderu hasłem nic nie da. Musisz stworzyć osobne konta/użytkowników FTP, jest to jedyny sposób. Zrób to przez ssh lub panel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...