Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Survival + Gildie jak zacząć

Manna;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r

e

k

l

a

m

a

Witam. W tym poradniku napiszę wam mój, ( sądzę, że dobry :D ) sposób na początek gry na serwerze survival + frakcje.

1. Wbiliśmy na serwer.

Musimy się zorientować czy jest jakiś kit na start. Na 90% serwerach jest albo /kit start lub /kit gracz. Jeśli w tym 'kicie' nie dostaliśmy jedzenia musimy poszukać na spawnie czy jest jakaś świniarnia lub coś tego typu, jeśli jest to fajnie idziemy i zbieramy, jeśli nie trudno, damy radę ;)

2. Wyjście ze spawna.

To jest też ważna kwestia, na niektórych serwerach przy spawnie 'kampią' diaxowi i jak tylko wyjdziemy - 2 hity i padamy. Najlepszym sposobem jest gdy serwer posiada teleport w losowe kordy, wtenczas tylko klikamy i jesteśmy z dala od spawna ;) Jeśli nie ma najlepiej wybadać okolicę spawna czy nikogo nie ma, jeśli nikogo nie widzimy lecimy jak najdalej nie zatrzymując się. Biegniemy dobre 1k + kratek od spawna, by mieć pewność, że tak szybko nikt nas nie znajdzie. Najlepiej nie biec prosto ze spawna tylko tak ukosem, mniej osób chodzi takimi drogami.

3. "Baza".

Kiedy już jesteśmy w bezpiecznej odległości od spawna szukamy drzew ( jeśli po drodze znajdziemy trzcinę czy krowy zbieramy/ zabijamy by mieć pod enchant na 30 lvl ). Ścinamy kilka drzewek by mieć zapas po czym wkopujemy się w dół. Niby nie powinno się kopać pod siebie lecz ja osobiście zawsze kopię się w dół, pod siebie i tylko 2 razy na może 500 zdarzyła mi się lawa czy coś tego typu. Kopiemy w dół ( jeśli po drodze znajdziemy węgiel skopujemy go ). Gdy jesteśmy na poziomie ok. 25 i boicie się, że za chwilę będzie lawa możecie kopać na 2 kratki, 3 kratki w dół obok siebie, schodzicie tam i skopujecie te 3 na których staliście i o kolejne 3 w dół. Takim sposobem skopujecie się na poziom 6 gdzie najlepiej kopać. W miejscu tym ustawiasz /sethome na wypadek gdybyś zginął by nie iść taki kawał.

4. Kopanie.

Przed kopaniem najlepiej ogarnąć sobie kilkanaście pochodni no i można kopać, najlepiej na 3 wysokości i w taki kwadrat kopać ściany, gdy wydropi nam żelazo / złoto dajemy do przepalenia ( my kopiemy sobie dalej ). Kiedy już w końcu mamy 3 diaxy polecam zrobić sobie kilof ( a nie np odkładać na gildię). Jeśli mamy trzcinę to staramy się ją posadzić, żeby rosła. My kopiemy sobie dalej, jeśli mamy wystarczająco żelaza polecam zrobić sobie seta, słaby ale zawsze lepszy taki niż żaden. Powinniśmy mieć także trochę skóry, więc pozostało nam tylko wydropić 2 diaxy, wykopać 4 obsydianu i robimy enchant. Gdy mamy pewność, że jeszcze dość dlugi czas nie będziemy mieli go na 30 lvl to enchantujemy sobie wszystko najlepiej za 1 lvl, zawsze może wejść prot 1 na zbrojkę, na kilof nic za ciekawego nie wejdzie lecz zawsze efektywność 1 coś szybciej daje kopać ;)

5. Dalsza Gra.

Kiedy już mamy seta, enchant ogarniamy surowce na gildię, gdy ją założymy będziemy już dość bezpieczni. Gdy założycie gildię a nie macie trzciny zalecam wyjść z ukrycia ( sethome tam mamy ) i ją poszukać, tak samo ok. 45-50 skóry bo w końcu musimy zrobić ten enchant na 30 lvl.

To by było na tyle, opisałem tylko początkowy etap rozgrywki. Jest to mój 1 poradnik więc liczę na wyrozumiałość oraz jakieś rady jeśli takowe macie :)

Pozdrawiam ~Manna;3

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@up Dzięki ;3

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...